18/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları öğrencilerinin düzenlediği Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde Kaos GL Derneği’nden Aylime Aslı Demir konuştu.

İzmir’de kadınlık deneyimleri konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları öğrencilerinin düzenlediği Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde Kaos GL Derneği’nden Aylime Aslı Demir konuştu.

Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları öğrencileri Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, 10 Mart Pazar günü,  İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde “Kadınlık Deneyimleri Üzerine Düşünmek” isimli bir panel gerçekleştirdi.

“Ben, Sen, O”, “Ölçek”, “Hükmü Yok”, “Homur Homur”, “Sadece Yürümek İsteyen Kadınların Küçük Bir Filmi” isimli kısa filmlerin gösteriminin yapıldığı, kadın çalışmaları öğrencilerinin katıldığı etkinliğe konuşmacı olarak “Homur Homur” filminin yönetmenleri Simay Çalışkan ve Nergis Karadağ, “Ben, Sen, O” ve “Sadece Yürümek İsteyen Kadınların Küçük Bir Filmi” filmlerinin yönetmeni Zeynep Oral ile Kaos GL Derneği Akademik ve Kültürel Çalışmalar koordinatörü Aylime Aslı Demir katıldı.

Film gösteriminin ardından, farklı kadınlık deneyimlerine, cinsiyetlendirilmiş mekânlara, “cinsiyet” ve “toplumsal cinsiyet” kavramlarının queer bir perspektifle ele alındığı takdirde ne olduğuna, sinemada LGBTİ+ temsiline, ‘iyi temsil’lere değinildi. 

Demir konuşmasında, LGBTİ+’lardan heteronormatif dünyanın anti militarist, cinsiyetçilik karşıtı, türcülük karşıtı, evlilik karşıtlığı, antifaşist olmak gibi mütemadiyen ‘iyi örnek’ performe etmesini beklemesine karşın, hetoronormatif dünyanın kendi varoluşuna dair hemen hemen hiç bir fikrinin olmamasını eleştirdi.


Etiketler: kadın
İstihdam