18/04/2019 | Yazar: Kaos GL

İzmir Onur Haftası Komitesi, şehirde bir hafıza yürüyüşü yapmak için İzmir’in LGBTİ+ hafızasını derlemeye başladı.

İzmir’in LGBTİ+ hafızası derleniyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Onur Haftası Komitesi, şehirde bir hafıza yürüyüşü yapmak için İzmir’in LGBTİ+ hafızasını derlemeye başladı.

İzmir Onur Haftası Komitesi, şehrin LGBTİ+ hafızasını derlemek için çalışma başlattı. Onur Haftası’nda bir hafıza yürüyüşü yapmak için mekanları derlemeye başlayan komite, arşivlerine destek olma çağrısı yayınladı.

Çağrının tamamı şöyle:

“Her gün önünden geçtiğimiz binalar, parklar, meydanlar; bizim için “her gün geçilen yerler” iken, aslında bize ne anlatmaya çalışıyor? İçinde bulunduğumuz tarihsel, kültürel ve coğrafi koşullarla üstü örtülen, unutulan ve kitlesel suskunluğa terkedilen sokaklarda, kafelerde yaşananların LGBTİ+ hareketi ve toplumsal cinsiyet çalışmalarıyla bir bağlantısı olabilir mi?

“LGBTİ+ ve Feminist hareket ile ilişkili olduğunu ve hatırlanması gerektiğini düşündüğünüz meydanların, sokakların, evlerin, restoranların hikayelerine ihtiyacımız var. Kimi zaman bir bölgenin sakininin hayat hikayesi, belki büyük teyzenizin balkonunda bestelediği şarkı, uzun zaman önce okuduğunuz bir basın açıklamasıyla beraber yarattığınız dönüşüm, belki mini bir yürüyüş, belki de tarih kitaplarından bize gelene kadar dejenere olmuş bir tarih hikayesinin aydınlanmış hali…

“Biz İzmir Onur Haftası Komitesi olarak, İzmir’deki büyük eksiğimiz LGBTİ+ ve toplumsal cinsiyet odağında, toplumsal hafızayı yeniden ortaya çıkarmak, bu kitlesel suskunluğu eşelemek, artık konuşulmayan hafızayı yeniden diriltmek ve anlayabilmek istiyoruz! Kültürel ve etnik çeşitlilik açıdan önemli bir geçmişe sahip İzmir’in LGBTİ+ ve Feminist harekete dair önemli bir geçmişi olduğunu biliyoruz ve bu hafızayı ortaya çıkarmak için desteğinizi bekliyoruz!

“-Biz bu hikayelerle neler yapacağız?

“Ortaya çıkan hikayelerle birlikte eğer durak noktalarımız yürüme mesafesinde olursa, Onur Haftası içerisinde bir LGBTİ+ & Toplumsal Cinsiyet Hafıza Yürüyüşü organize etmeyi hedefliyoruz. Olmazsa alternatif yolları deneyeceğiz. İzmir’in her bölgesinden hikayelere açığız.

“-Hikayelerinizi nasıl göndermelisiniz?

Öncelikle Google Haritalar üzerinden alacağınız koordinatı bize iletmenizi bekliyoruz, eğer açık adres bilgisi verebiliyorsanız ilgili kutucuğa eklemeyi unutmayın. Hikayeleri olabildiğince fazla bilgi vererek ve varsa referanslarını ekleyerek yazmanızı önemsiyoruz. 

“-Son gönderim tarihi ne zaman? 
01 Haziran’a kadar iletebilirsiniz.

“-Anonim olarak hikaye gönderimi yapabiliyor musunuz?

Tabii ki! Sadece redaksiyon ve ortaya çıkan hikayeleri derleme sürecinde sizin desteğinize ihtiyacımız olabilir, bu yüzden bize bir mail adresi bırakmanızı bekliyoruz.

“Daha fazlası ve sorularınız için izmironuryuruyusu@gmail.com üzerinden bize ulaşabilirsiniz.”

Forma ulaşmak için tıklayınız.

 


Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam