07/03/2013 | Yazar: Ezgi Ege

Ege Üniversitesi lezbiyen, gey, biseksüel, trans (LGBT) oluşumu LeGeBiT, resmî öğrenci topluluğu olmak için başvurusunu dün tamamladı.

İzmir’den LeGeBiT Resmî Öğrenci Topluluğu Olma Yolunda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ege Üniversitesi lezbiyen, gey, biseksüel, trans (LGBT) oluşumu LeGeBiT, resmî öğrenci topluluğu olmak için başvurusunu dün tamamladı. LeGeBiT, üniversite çatısı altında resmî bir topluluk olmak için tüzüğünü Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na teslim etti. Başvuru sonucunun 1 ay içinde belli olması bekleniyor.
Başvurunun sonucuna dair beklentilerini sorduğumuz LeGaBiT’li öğrenciler, Başkanlık’ta kendilerine çok olumlu yaklaştıklarını, topluluklarının kabul edilmesini beklediklerini belirttiler. 
 
LeGeBiT 2. Döneme Hazır!

LeGeBiT’in Salı günü gerçekleşen “Kavramlar Atölyesi ve Sokak Röportajları” etkinliği, yaklaşık 60 kişilik bir katılımla gerçekleşti. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ilişkin kavramların anlatıldığı atölyenin soru-cevap kısmında katılımcıların merak ettiği konular tartışıldı. Atölyenin ardından kısa bir video seçkisi gösterildi ve yeni etkinlik önerileri konuşuldu.  


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret