03/05/2013 | Yazar: Cihat Gündüz

Siyah Pembe Üçgen Derneği ile Ege Üniversitesi Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu (LeGeBiT) İzmir 1 Mayıs’ında ortak kortejde yürüdüler.

İzmir’in 1 Mayıs’ı Sesini Gündoğdu’da Yükseltti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Siyah Pembe Üçgen Derneği ile Ege Üniversitesi Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu (LeGeBiT) İzmir 1 Mayıs’ında ortak kortejde yürüdüler.
 
İzmir’de DİSK, KESK, TMMOB ve TÜRK-İŞ’in çağrısıyla bir araya gelen onbinler 1 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’ndaydı.
 
Alsancak Garı, Basmane ve Konak Meydanı olarak belirlenen toplanma yerlerinde sendikalar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, müzisyenler, sporcular ve  LGBT örgütleri sabahın erken saatlerinde kortejde yerlerini almaya başladı. Saat 12’ye doğru üç ayrı noktada başlayan yürüyüşte “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” sloganıyla Taksim direnişi selamlandı. 
 
1 Mayıs’ta 1 oldular
İş alanındaki güvencesizliğe dur demek için,  işsizliğe dur demek için, sokakta özgürce sanatını yapak için, homofobi ve transfobiye karşı, etnik köken ve mezhep farklılığından dolayı ayrımcılığa uğrayanlar, ceza hukukuna hayır diyen avukatlar, liselerde adaletsizliğe karşı olanlar, polis terörüne karşı olanlar, anadilde eğiti isteyenler, oligarşiye ve emperyalizme karşı olanlar, HES’lere hayır diyenler, ulaşım kolaylaştırılsın diyen engelliler, çocuk gelinlerin olmasına hayır diyenler, kadına şiddete son diyenler, bisiklet emektir diyenler, taraftarız haklıyız kazanacağız diyen taraftar grupları, hayvanlar köle değildir diyen hayvan dostları... kısacası adalet-özgürlük isteyen herkes İzmir 1 Mayıs’ında buluştu.
 
Gökkuşağı korteji
Siyah Pembe Üçgen ve Ege LeGeBiT ortak kortej oluştururken Ege LeGeBiT ilk kez 1 Mayıs’taydı. LGBT’ler homofobi, bifobi ve transfobinin sonucu her geçen gün iş alanında da sıkıntıların artığına dikkat çekip “okulda işte mecliste eşcinseller her yerde kabul et ya da etme eşcinseller her yerde, dünya yerinden oynar ibneler özgür olsa” gibi sloganlarla miting alanı boyunca homofobiye- transfobiye- heteroseksize karşı düdükleriyle çığlıklarıyla seslerini yükselttiler.
 
AKP sendikaları birbirinden ayrımak için elinden geleni yapıyor!
Saat 12 gibi Enternasyonal Marşı eşliğinde alana giren kurumların isimleri okunarak selamlandı. Yapılan selamlamadan sonra devrim ve sosyalizm uğruna şehit düşenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
 
Saygı duruşunun ardından DİSK, KESK, TMMOB ve TÜRK-İŞ adına ortak açıklamayı Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği Hasan Hüseyin Karakoç okudu. Karakoç, AKP’nin bu dört sendikayı birbirinden ayırmak için elinden geleni yaptığını ama buna gücünün asla yetemeyeceğini vurgularken, taksimde yaşanan AKP saldırısını da kınadı. Karakoç Taksim’de yoldaşları çatışırken kendilerinin burada kutlama yapmadığını söyledi. Hasan Hüseyin Karakoç’un konuşmasının ardından miting Suavi’nin konseriyle sonlandı.        

Etiketler: yaşam
İstihdam