13/02/2012 | Yazar: Umut Güner

İzmit Çukurbağ Mahallesi Şen Sokak’ta cinayet işlendi. Melda Yüksel kardeşi Murat Yüksel tarafından öldürüldü.

İzmit’te Nefret Cinayeti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmit Çukurbağ Mahallesi Şen Sokak’ta cinayet işlendi. Melda Yüksel kardeşi Murat Yüksel tarafından öldürüldü.

İddialara göre Yüksel ailesi trans olduğu için pek görüşmedikleri Melda Yüksel`e (26),   İzmit`te bir ev yaptırıyordu. Ev bitme aşamasına geldiği için iki kardeş buluşma kararı aldı. Sakarya Akyazı İlçesinde av bayisi olan Murat Yüksel (25), İzmit`te yaşayan Melda Yüksel ile evde buluştu.  

İki kardeş evi gezerken tartıştı ve bu kavga cinayetle noktalandı. Melda Yüksel olay yerinde yaşamını yitirdi. Murat Yüksel’de olay yerinden kaçarken İzmit İlçe Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.  Yakalanan şahıs önce İzmit İlçe Asayiş Şube Müdürlüğüne ardından Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Melda Yüksel`in cansız bedeni ise kendisi için yaptırıldığı iddia edilen daireden alınarak otopsi için İzmit Asri Mezarlığına kaldırıldı. Polis olay yerinde geniş çaplı incelemelerde bulunurken, yakalanan Murat Yüksel boru düşürmesi nedeniyle ile kavga ettiklerini ve sinirlerine hakim olamadığını söyledi. Ruhsatlı silahı ile Melda Yüksel’i karnından omzundan ve boğazından vurarak öldüren Murat Yüksel`in ifadesinin alınmasına devam ediliyor. 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret