12/06/2006 | Yazar: Kaos GL

Jack ve Ennis’e en iyi öpüşme ödülü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2006 MTV film ödülleri sahiplerini buldu. Gecede 'Brokeback Dağı'nın oyuncuları Jake Gyllenhaal ile Heath Ledger 'en iyi öpüşme', Jolie-Pitt çifti ise 'en iyi dövüş sahnesi' ödülünü aldı.

KAOS GL

2006 MTV film ödülleri Sony Stüdyoları'nın konser salonunda yapılan ödül töreniyle sahiplerine verildi.

Geçen yazın hit filmlerinden 'Davetsiz Çapkınlar' (Wedding Crashers) en iyi film için verilen 'Altın Popcorn' dahil üç ödülü kaptı. Diğer ödül törenlerinde rastlanmayan ödüllerin de verildiği törende Jake Gyllenhaal ve Heath Ledger, 'Brokeback Dağı'ndaki sahneleriyle 'en iyi öpüşme' ödülünü aldı. 'en iyi dövüş sahnesi' ödülü ise 'Mr.&Mrs. Smith' filmindeki performanslarıyla Brad Pitt-Angelina Jolie çiftine gitti.

Jake Gyllenhaal geceden iki ödülle ayrıldı. Oscar ödüllü Reese Witherspoon'u geçerek 'en iyi oyunculuk performansı' ödülünü alan Gyllenhaal, 'Brokeback Dağı'ndaki iki eşcinselin öpüşme sahnesiyle de rol arkadaşı Heath Ledger'la birlikte, 'en iyi öpüşme' ödülünü kaptı. Gyllenhall, "Bu, hem benim hem de Heath için büyük bir onur" dedi.

Irkçılık karşıtı filme ödül

Geçmişte çevrilen ancak hâlâ güncelliğini koruyan filmler için verilen 'gümüş basket' ödülü, 1989 yapımı 'Do the Right Thing' adlı ırkçılık karşıtı film için siyah yönetmen Spike Lee'ye verildi. Lee, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Üzücü olan, o filmde dikkat çekmeye çalıştığımız meselelerin hâlâ bizimle birlikte olması ve bu alanda çok az gelişme kaydetmiş olmamız" dedi.

Kaynak: AP, Radikal, 5 Haziran 2006


Etiketler: kültür sanat
nefret