14/03/2009 | Yazar: Anıl Üver

Jamaika Başbakanı Bruce Golding parlamentoda yaptığı bir açıklamada, uluslararası baskıya rağmen eşcinselliğe yönelik hapis ve zorunlu angarya cezası uygulamasına devam edileceğini söyle

Jamaika Başbakanı Bruce Golding parlamentoda yaptığı bir açıklamada, uluslararası baskıya rağmen eşcinselliğe yönelik hapis ve zorunlu angarya cezası uygulamasına devam edileceğini söyledi.

Jamaika Observer'ın bildirdiğine göre Golding, "her toplum kendi ahlak standartlarını korumalı. Eğer güçlü bir lobi yüzünden geri çekilirsek, baraj yıkılır" açıklamasında bulunarak, örgütlerin, aktivistlerin ya da yabancı hükümetlerin etkisiyle geri adım atmayacağını ima etmiş oldu. Golding aynı zamanda Jamaika'da kimsenin 'cinsel yönelimleri ya da hayat tarzları' nedeniyle ayrımcılığa uğramaması gerektiğini de söyledi. Buna rağmen, ülkede yaşayan herkesin Hrıstiyan ilkelerine göre düzenlenmiş olan anayasaya uyması gerekiyor.

"Yabancı değeler"

Geçen sene Golding, eşcinselliğin 'yabancı değerlere' ait olduğunu ve bu nedenle reddedilmesi gerektiğini açıklamış ve basında, özellikle İngiliz basınında yer alan bu yasağa yönelik eleştirilerin de, sömürgeciliğin yeni bir formu olduğunu ileri sürmüştü.
 
Jamaika’da açık yaşayan eşcinseller, zorunlu hizmet de dahil olmak üzere, on yıl hapis cezası ile cezalandırılıyor. Bunun dışında, geylere yönelik linç girişimleri de oluyor. Almanya'da Dışisleri Bakanlığına ait kurumlar ise Jamaika'ya tatile giden eşcinsel vatandaşlarını bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
 
 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam