30/09/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Gambiya Devlet Başkanı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’ndaki konuşmasında eşcinselliğin ‘tüm doğal felaketlerden daha ölümcül’ olduğunu söyledi.

Jammeh’in Tehditlerinin Bedelini Kim Ödeyecek? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gambiya Devlet Başkanı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’ndaki konuşmasında eşcinselliğin “tüm doğal felaketlerden daha ölümcül” olduğunu söyledi. Cuma günü gerçekleşen Genel Kurul’da Yahya Jammeh, eşcinselliği insanlık için bir tehdit olarak değerlendirdi.
 
Eşcinselliğe ve Homofobiye Karşı Olanlar Aynı Kurulda
Jammeh’in “Müslümanlar ve Afrikalılar olarak bir salgın haline gelen bu davranışı sona erdirmek için savaşacağız” sözleri Perşembe günü aralarında ABD, Fransa ve Arjantin’in de bulunduğu ülkelerin LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) haklarına destek veren açıklamalarının ardından geldi.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, BM’de “Dünyanın pek çok yerinde LGBT’ler yalnızca temel hak ve özgürlüklerini kullandıkları için hâlâ cezalandırılıyor,” demişti.
 
“Eşcinsellik bazı güçler tarafından insan hakları olarak sunuluyor,” diyen Jammeh’in ülkesinde de hem kadın, hem de erkek eşcinselliği idamla cezalandırılabilecek bir suç olarak değerlendiriliyor. Jammeh, iktidara 1994'teki askerî darbeyle geldi. 
 
BM, LGBT Haklarından Yana
LGBT haklarına son yıllarda açıktan destek veren BM, en son 27 Temmuz’da şiddet ve cinayetlere karşı LGBT’leri korumayı amaçlayan Free and Equal (Özgür ve Eşit) adlı bir kampanya başlattı. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam