20/10/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Japonya’nın çiçeği burnunda Eğitim Bakanı, LGBTİ öğrencilerin okullarda dışlandığını ve ayrımcılığa karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Japonya Eğitim Bakanı’ndan ayrımcılıkla mücadele sözü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Japonya’nın çiçeği burnunda Eğitim Bakanı, LGBTİ öğrencilerin okullarda dışlandığını ve ayrımcılığa karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Japonya’nın yeni Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Hiroshi Hase, LGBTİ öğrencilere yönelik ayrımcılığa karşı mücadele sözü verdi.

Hase; The Japan Times gazetesine verdiği demeçte LGBTİ öğrencilerin öğretmen, sınıf arkadaşları ve ailesi tarafından dışlandığını belirterek şöyle dedi:

“Cinsel azınlık gruplarına mensup öğrencilerin ilk ve orta okullar ile liselerde dışlandığına inanıyorum.”

İnsan hakları alanında uzunca yıllar avukatlık da yapan Hase, geçtiğimiz Mart ayında çok sayıda siyasi partinin katılımıyla LGBTİ’lere yönelik ayrımcılığı incelemek için bir toplantı almıştı.

2020 Tokyo Olimpiyatları’nın ana stadyum inşasındaki yetersizliğinden ötürü eski bakan Hakubun Shimomura’nın geçtiğimiz hafta istifasının ardından bakan olan Hase’in basına yaptığı açıklamalardan ilki LGBTİ’lere yönelik ayrımcılıkla mücadeleye ilişkin oldu.

“Ayrımcılığa karşı bir sonraki adımı atmaya çalışıyorum” diyen Hase’in ve Bakanlık’ın eğitimde homofobik ve transfobik ayrımcılığa karşı yapacakları Japonya’da merakla bekleniyor.

Hase’in olimpiyatları toplumsal problemleri ve homofobik ayrımcılığı görünür kılmak için kullanacağı tahmin ediliyor.

Japonya’da geylerin yüzde 44’ü zorbalık mağduru

Japonya’da yakın zamanda yapılan bir anketin sonuçlarına göre okullarda LGBTİ öğrencilere dönük zorbalık ciddi sorun yaratıyor. Takarazuka Üniversitesi’nin 20bin eşcinsel ve biseksüel genç erkekle yaptığı bir anket çalışması Japonya’da eğitimdeki homofobiyi gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz yılın Ağustos ve Aralık aylarında yapılan araştırmaya göre eşcinsel ve biseksüel genç erkeklerin yüzde 44’ü okullarında zorbalığa maruz kalıyor. Gençlerin yüzde 23’ü zorbalıkla başa çıkmak için okuldan kaçarken yüzde 18’i ise kendine zarar vermeyi düşünüyor.

İlgili haber:

Japonya’da geylerin yüzde 44’ü zorbalık mağduru


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret