29/01/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Eşit evliliğin henüz tanınmadığı Japonya’nın Chiba şehrinde LGBTİ+ çiftlere partnerlik belgesi verilmeye başladı.

Japonya’nın Chiba şehri’nden partnerlik belgesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşit evliliğin henüz tanınmadığı Japonya’nın Chiba şehrinde LGBTİ+ çiftlere partnerlik belgesi verilmeye başladı.

Japonya’nın Chiba şehri, eşcinsel çiftleri resmi olarak tanıdı. Eşit evliliğin henüz tanınmadığı Japonya’da 6 milyonun üzerinde bir nüfusa sahip olan bu kent LGBTİ+ çiftlere partnerlik belgesi vermeye başladı.

Japon gazetesi The Mainichi'ye göre 29 Ocak Salı günü dört eşcinsel çifte partnerlik belgesi verildi. Bu belge ile çiftler evli insanların yararlandığı hakların çoğuna erişebilecek. Çiftlerin partnerlik belgesi alabilmeleri için en az 20 yaşını doldurmaları, bekâr olmaları ve Chiba'da yaşamaları gerekiyor.

Japonya’da “eşit evlilik” için mücadele

Japonya’da Şubat ayı ortalarında en az 10 eşcinsel çift eşit evlilik hakkı için hükümete dava açmayı planlıyor. Ülkenin Yokohama kentinde yaşayan Ai Nakajima ve Kristina Baumann bu çiftlerden biri. 16 Ocak'ta belediye idaresine evlilik başvurusu yapan çift Japonya’da eşit evlilik yasalaşmadığı için başvurularının reddini bekliyor.

Çift evlilik taleplerinin reddedilmesi ile Japon hükümetine dava açacak.

Ülkede eşit evlilik için farklı bir yoldan mücadeleyi seçen Misato Kawasaki ve Mayu Otaki çifti ise eşit evliliğin yasal olduğu 26 ülke ve eyalette nikâh töreni düzenleyecek ve Japonya’ya “eşit evliliği yasalaştır” diyecek.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam