06/03/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün İstanbul Damga, Aydın Ses ve Akit gazetelerinden haberler yer alıyor.

Jet Sosyete’nin Tuni’sinden Vatikan’a… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün İstanbul Damga, Aydın Ses ve Akit gazetelerinden haberler yer alıyor.

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün İstanbul Damga, Aydın Ses ve Akit gazetelerinden haberler yer alıyor. İlk haber Gülse Birsel’in Jet Sosyete’sindeki gey karaktere odaklanıyor. Diğer haber Aydın’dan bir 8 Mart haberi. Son olarak Akit’ten homofobik nefret söylemine sahip bir haber yer alıyor.

Başka bir gey temsili mümkün

İstanbul’da yayınlanan Damga Gazetesi’ndeki köşesinde Sevim Güney “Jet Sosyete, Kadın, Börü” başlıklı yazısında dizileri ele alıyor. Köşe yazarı Güney Gülse Birsel’in yeni dizisi Jet Sosyete’nin modacı karakterlerinden birinin gey stereotip olarak temsil edilmesini eleştiriyor. Güney, “Şirkette çalışan bir gey var ve gey her zaman ifade edildiği gibi gösteriliyor. Oysa farklı cinsel kimlikte olanın mutlaka kırıtması gerekmiyor. İçinde, eşcinsel, transseksüel, gey olan onlarca film ve dizi izledim hiçbirinin cinsel kimliğini bu kadar bağırdığını görmedim” diyor.

Aydın’da 8 Mart’ta kadınlar tüm çeşitliliği ile bir arada

Aydın’da yayınlanan Ses gazetesi Aydın Kadın Dayanışma Platformu’nun 8 Mart mesajını okuyucuları ile paylaşıyor. Aydın Kadın Dayanışma Platformu Sözcüsü Seher Balcı yaptığı konuşmada, farklı düşünce, cinsel yönelim, inanç ve görüşlerdeki kadınlar olarak bir araya geldiklerini, erkek egemen sisteminin, cinsiyetçi yaklaşımıyla kadınları sömürdüğünü yaşananlara karşı tüm kadınların bir arada olmak zorunda olduğunu belirtiyor ve tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor.

“Sapkın!”

Akit’in bugün “Batının Sapkın ve Tacizci Papazları” başlıklı bir haber yayınladı. Bu haber aslında eski bir seks işçisinin bugüne dek kendisiyle birlikte olan 40 eşcinsel papazın listesini 1200 sayfalık ifşa dosyasıyla birlikte Vatikan’a yollamasını konu ediniyor. Ancak Akit haberde ismi geçen herkesin önüne “sapkın” sıfatını yerleştirdiğinden haberi anlamak mümkün olmuyor. Akit, “İtalya'da bir sapkın erkek, 40 eşcinsel papaz için bin 200 sayfalık rapor yazıp Vatikan'a ulaştırdı” cümleleri ile haberi homofobik bir dille veriyor.

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam