28/04/2017 | Yazar: Aslı Alpar

‘İkinci defa tecavüze uğradım fakat bu defa penisle değil lafla!’

“İkinci defa tecavüze uğradım fakat bu defa penisle değil lafla!”

                                                          Eser: Weheartit

Bazen homofobik, transfobik bir hekim, bazen heteronormativitiye körü körüne bağlı bir sağlık çalışanı bazen de kendi ahlak kurallarını size dayatan bir doktor… Bu sayfada, “bağzı kadınlar”  ve tabi "bağzı erkekler" için çok daha zor olan jinekolog muayenelerini, jinekolog muhabbetlerine dönüştürüyoruz.

Küçük bir uyarı: “Jinekolog Muhabbetleri” yazı dizisine gönderilen anlatılar, güçlendirsin, iyi gelsin, yaşadıklarımız muayene odasında saklı kalmasın diye paylaşılsa da hepimiz için tetikleyici olabilir. Bu önerimiz akılda kalsın, anlattıklarımız bize destek versin, derdimize derman olsun.

Jinekolog muhabbetlerinin yeni anlatıcısı, Hande. Hande, jinekolog muayenelerinde ahlakçı doktorların tavırlarının bir nevi tecavüz olduğuna dikkat çekiyor.

İki hafta reglimin gecikmesi üzerine ilk bulduğum özel hastanenin ilk boş randevusuna gittim. Çünkü doktorun önemi yoktu, tek istediğim BHG testi (gebelik testi) yaptırmaktı. Şans eseri çok güler yüzlü bir jinekolog hanım efendiye denk geldim. Ultrasonla kist var mı diye bakacak sadece çünkü bekârım. Bende vajinal muayenenin mümkün olduğunu söyledim. O sırada o güler yüz yok oldu ve -o masanın ismini bilmiyorum, kadınların bacaklarını açarak oturduğu masa- o masaya oturmayacağımı ufak bir travmam olduğunu söyledim. Neyse, düz klasik muayene masasına oturdum. Ve biliyorsunuz ki vajinal ultrasound aleti tıpkı erkek cinsel organına benziyor. Vajinanın içine sokuluyor ve nereye kadar ilerletiliyor bilmiyorum. Bacağımı açtım. Hemşiresi de odada ki belki olmak zorundadır ama olmasını istemiyordum. Belki hemşire bile değil sekreteriydi. O probu bana öyle bir sokuşu vardı ki. Sokmasıyla benim ağzımı kendi elimle kapatarak daha az ses çıkarmaya çalışarak ama acıdan duramayacak kadar bağırışım aynı anda oldu. Ve doktorun ''niye bağırıyorsun sanki ilk defa bir şey giriyor'' demesiyle... İkinci defa tecavüze uğradım fakat bu defa penisle değil lafla! O bakışı, gözlerini devirişini asla, asla unutmayacağım.

İkinci olayda -şu çok sıkmış olabilirim kusura bakmayın lütfen-. İnanılmaz regl sancısı ile doktora gittim yine. Doktor hanım “evlenince geçer” dedi. Tıpta böyle bir açıklama var mı bilmiyorum ama “evlilikten kastınız bekâret ise bakire değilim” dedim. Ve kadın “hmm… cinsel ilişki ile vajinanın şekli değişir orası genişler biraz yamulur falan ağrın falan kalmaz, kalabilirsin” deyip “ağrı kesici iç” deyip şutlaması… BTW TESTLER NEGATİF…

“Benim de homofobik, transfobik, ahlakçı jinekologlarım oldu” diyor ve yazı dizisine katkı sunmak istiyorsanız asli.alpar@kaosgl.org adresine hikâyelerinizi bekliyoruz. Yazı dizisi sizden gelen hikâyelerle devam edecek…

İlgili yazılar:

"Jinekolog Muhabbetleri" başlıyor...

Jinekolog Muhabbetleri: "Hikâyem bir jinekologda geçmedi!" 

Jinekolog Muhabbetleri’nde bugün Gizem’in hikayesi

Jinekolog Muhabbetleri: Toplumun bakışı, doktorun “ahlakı”

Jinekolog Muhabbetleri: "Araya gerilen kumaş neyi temsil ediyor?" 

Jinekolog Muhabbetleri: Söylenmemesi gereken cümleler bizimkiler değil!

Jinekolog Muhabbetleri: "Evli misin canım?"

Jinekolog Muhabbetleri: “Ahlak” dersi! 

Jinekolog Muhabbetleri: “Senin çocuğun olmaz”

Jinekolog Muhabbetleri: "Sağlam!"

Jinekolog Muhabbetleri: Bu daha başlangıç mücadeleye devam!

Jinekolog Muhabbetleri: Putkadan ilk muayene

Jinekolog Muhabbetleri: Evli olmayana smear testi yok!


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam