15/01/2019 | Yazar: Kaos GL

KADAV; hapishanelerdeki kadın, LGBTİ+ ve çocuklar için kıyafet çağrısında bulundu.

KADAV, mahpuslarla dayanışmaya çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KADAV; hapishanelerdeki kadın, LGBTİ+ ve çocuklar için kıyafet çağrısında bulundu.

Kadınlarla Dayanışma Vakfı; mahpus kadın ve LGBTİ+’lar ve hapishanelerde kalan çocuklar için kıyafet dayanışmasına çağırıyor.  

“Hapishanelerde günden güne sayı artarken ihtiyaçlar da devam ediyor. Heteroseksist ve ataerkil hapishane yapılanması, kişilerin kimlik rengine göre hapishanelere yollanması, erkek hapishanelerinde kadın ve lgbti koğuşlarının oluşturulması sebebiyle kişiler cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimleri sebebiyle ayrımcılığa maruz bırakılmaya ve en temel hak ve ihtiyaçlarına dahi ulaşmakta sıkıntılar ve kısıtlamalar yaşamaya devam ediyor. Kadın ve lgbti+ mahpusların sosyal ve ekonomik destekten yoksun olduklarını da göz önünde bulundurarak, kantinlerde istediğini bulamıyor ya da maddi yetersizlikten dolayı alamıyor.”

Ne paylaşabilirim?

KADAV, yetişkinler için pantolon (28-40 beden), tüm bedenlerde kazak, eşofman, hırka, tişört, tayt, iç çamaşırı, ayakkabı-terlik (36- 42 numara arası), kaban; çocuklar için 0-6 yaş bedene uygun pantolon, kazak, tişört, eşofman, pijama takımı, mont, iç çamaşırı, hırka, yelek, ayakkabı ve oyuncağa ihtiyaç olduğunu söylüyor. Kıyafetlere ek olarak, kullanılmamış makyaj malzemesi ve peruklarınızı da paylaşabilirsiniz.

Neler alınmıyor?

Hapishane kuralları gereği lacivert, haki, demirli kıyafet ve demirli ayakkabılar alınamıyor.

Kıyafetlerinizi paylaşmak istiyor ve ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız, 0212 251 58 50’yi tuşlayarak KADAV’a ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
nefret