23/07/2019 | Yazar: Yıldız Tar

“Kadıköy’de LGBTİ+’ların belediye hizmetlerinden eşit yararlanabilmesi için projeler geliştiriyoruz.”

Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi eşitlik için çalışıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Kadıköy’de LGBTİ+’ların belediye hizmetlerinden eşit yararlanabilmesi için projeler geliştiriyoruz.”

İstanbul Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi yeniden bir araya gelmeye başladı. İlk toplantısını 10 Temmuz’da yapan meclis, faaliyet planını oluşturuyor.

Meclisten Cem Öztürk, ilk toplantılarını ve bundan sonra neler yapacaklarını KaosGL.org’a anlattı:

“İlk açık çağrılı toplantımıza yönelik ilgi heyecan vericiydi. Kadıköylü LGBTİ+’ların ve sivil toplum gönüllülerinin katıldığı verimli bir toplantı gerçekleştirdik. LGBTİ+ Meclisi’nin yeniden toplanması bize Kadıköy’de buna ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu gösterdi. Şu an bir planlama aşamasındayız, Eylül-Ekim aylarında gerçekleştireceğimiz genel kurula hazırlanıyoruz. Ana gündemimizi 2019-2020 Faaliyet Planı ile çalışma yönergemizde yapacağımız değişiklikler oluşturuyor. Kadıköy’de LGBTİ+’ların belediye hizmetlerinden eşit yararlanabilmesi için projeler geliştiriyoruz. Bu süreçte başta Kadıköy Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi olmak üzere birçok kurumla işbirliği içinde olacağız. Kadıköy’de LGBTİ+ dayanışmasını Kent Konseyi bünyesinde ilerletmeyi hedefliyoruz.”

Bir sonraki toplantı: 27 Temmuz

Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, bir sonraki toplantısını 27 Temmuz saat 15.00’de Kadıköy Kent Konseyi’nde yapacak. Toplantıda 2019-2020 faaliyet planı görüşülecek.

İlgili haberler:

İstanbul Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi toplanıyor

“Kadıköy’de LGBTİ+ haklarını daha çok konuşmaya ihtiyacımız var”

 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
nefret