25/02/2014 | Yazar: Yıldız Tar

HDP Kadıköy 2. sıra belediye meclis adayı trans aktivist Asya Elmas projelerini paylaştı, LGBTİ hakları için mücadele edeceğini belirtti.

Kadıköy’de gerçekleşen HDP-LGBTİ buluşmasında konuşan Kadıköy belediye meclisi 2. sıra adayı Asya Elmas, “Belediyemizde LGBTİ aktivistleriyle birlikte, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı şiddet ve ayrımcılıkla mücadele konusunda çalışmalar yürüteceğiz” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadıköy eşbaşkan ve belediye meclis adayları LGBTİ’lerle buluştu. Toplantıya eşbaşkan adayları Mukaddes Çelik ve İsmet Erdoğdu, belediye meclis adayı trans aktivist Asya Elmas, Marmara Üniversitesi LGBT topluluğu Madimar üyeleri ve trans seks işçilerinin yanısıra çok sayıda kişi katıldı.
 
Kadıköy Eğitim-Sen binasında gerçekleşen toplantıda Asya Elmas’ın adaylık tanıtım videosu gösterildi. Video gösterimin ardından konuşan Elmas, projelerini anlattı:
 
Belediye bünyesinde ayrımcılığa karşı mücadele
Belediyemizde LGBTİ aktivistleriyle birlikte, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı şiddet ve ayrımcılıkla mücadele konusunda çalışmalar yürüteceğiz.
 
Belediye programımıza cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığı yasaklayan bir madde ekleyerek, ayrımcılık yasağının ihlal edildiği durumları araştırma ve yaptırım yükümlülüğü getirilmesini sağlayacağız.
Kent konseylerine katılım
Kent konseylerimize ve mahalle meclislerimize, LGBTİ’lerin eşit katılımlarının sağlanması için çalışacağız. Belediye bünyesindeki danışma kurulu, komisyon ve komitelerinde her daim LGBTİ aktivistlerinin taleplerinin gözetilmesi için çalışacağız.
 
Belediye hizmetlerimizin üretimi ve kurum içi istihdamda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğini de kapsayan ayrımcılık karşıtı yönetmelik hazırlayacağız.
 
Seks işçilerine güvenli çalışma alanları
Seks işçilerinin güvenli alanda çalışması için belediyemizin gereken önlemlerini alması ve belediyemizin güvenlik birimlerine homofobi, transfobi eğitimi verilmesini sağlayacağız.
Belediyemizde LGBTİ’ler ve ailelerine yönelik çağrı ve dayanışma merkezi oluşturacağız.
 
Belediye sınırlarımız içinde yer alan binaların LGBTİ’lerin ve farklı toplumsal grupların kullanımına açık olacak kültür ve dayanışma merkezlerine dönüştürülmesini sağlayacağız.
 
LGBTİ’lerin ulaşım, sağlık ve barınma hakları
LGBTİ bireylerin ulaşım hizmetlerimizden eşit olarak yararlanabilmesi için gereken önlemlerin belediyemiz tarafından alınmasını sağlayacağız. Belediye otobüsü şoförlerine LGBTİ’lere yönelik ayrımcılıkla ile ilgili eğitimler verilmesi, homofobik ve transfobik tutum ve davranışlara karşı yaptırım uygulanmasını sağlayacağız.
 
Belediyemizde açılması zorunlu olan kadın sığınma evlerinde lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların ihtiyaçlarının da gözetilerek gerekli düzenlemelerinin yapılmasını sağlayacağız. Ayrıca barınma ihtiyacı olan, LGBTİ bireyler için LGBTİ örgütlerinin belediye yönetimleri ile ortak kurulacak sığınma evlerine belediyemiz tarafından bütçesinden kaynak aktarılmasını sağlayacağız.
 
Cinsel sağlık çalışmaları
Belediyemizin sağlık hizmetlerinin LGBTİ’lerin ihtiyaçlarının da gözetecek şekilde ücretsiz sağlaması, cinsel sağlık konusunda farkındalık çalışmasının yürütülmesini sağlayacağız.

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların teşhis ve tedavisinde ücretsiz ve anonim sağlık hizmetlerinin, belediye bütçesinden kaynak sağlanması için çalışacağız.”

İlgili haberler:

Şevval Kılıç: Translar Şişli’den Sürülmek İsteniyor


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam