24/07/2009 | Yazar: Kaos GL

Sel Yayıncılık’ın ‘CinSel Kitaplar’ dizisinin yedinci kitabı olan Memelerimin Tarihi, kelimenin tam anlamıyla, ‘güldürürken düşündüren’ bir kitap.

Kadın bedeninin cazibe merkezleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sel Yayıncılık’ın ‘CinSel Kitaplar’ dizisinin yedinci kitabı olan Memelerimin Tarihi, kelimenin tam anlamıyla, ‘güldürürken düşündüren’ bir kitap.
Geçtiğimiz aylarda Sel Yayıncılık’a bir dava bir de ödül getiren ‘CinSel Kitaplar’ dizisinin yeni kitabı Memelerimin Tarihi geçtiğimiz günlerde yayınlandı.
 
Çocukluktan genç kızlığa geçişin en önemli delili sayılan memelere, kendi yaşamından deneyimlerle ‘yakından’ bakan Monique Ayoun, çok eğlenceli bir metin kaleme almış. Memelerimin Tarihi, yalnızca bireysel değil aynı zamanda toplumsal da olan bir olguyu son derece objektif bir bakış açısıyla irdeliyor.
 
Monique AYOUN, kadın vücudunun bu bölgesinin, özellikle ‘iri yapılı’ olduğunda nasıl dikkat çektiğini, sutyen alışverişlerini, anne olmayı ve memelerin genetik bir miras olarak anneden kıza nasıl geçtiğini anlatırken, tahrik gücü yüksek bu organın aniden nasıl kutsallaşabildiğini anlatıyor.
 
Monique AYOUN kimdir?
 
1959’da Cezayir’de dünyaya geldi. Henri Michaux üzerine yaptığı lisansüstü çalışmadan sonra ‘Le Radeau du Desir’ adlı bir roman ve ‘Mon Algérie’ adlı bir deneme yayınlamıştır. ‘Kadın Sorunları’ adlı ortak bir kitapta erotik öyküleri yayımlanan yazar, Memelerimin Tarihi’ni 2004’te yazmıştır. Aynı zamanda gazeteci olan Ayoun, halen Le Nouvel Observateur, Biba ve Psychologies dergilerinde yazılar yazmaktadır.
 
Sel Yayıncılık Piyerloti Cad. 11/3 Çemberlitaş – İstanbul – Türkiye, Tel: (0212) 516 96 85, Faks: (0212) 516 97 26 www.selyayincilik.com     posta@selyayincilik.com  
 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam