01/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği’nin 2006 yılında başlattığı yarışmanın bu yılki öyküleri için son teslim tarihi 1 Mayıs 2014.

Kadın Kadına Öykü Yarışması için Son 1 Ay! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadın Kadına Öykü Yarışması, “Bir Mücadeledir Aşk” temasıyla 9. kez kadınların öykülerine yer veriyor. Kaos GL Derneği’nin 2006 yılında başlattığı yarışmanın bu yılki öyküleri için son teslim tarihi ise 1 Mayıs 2014.
 
“Bir kadının bir başka kadını sevmesi kendiliğinden mücadelecidir” düşüncesiyle yola çıkan 9. Kadın Kadına Öykü Yarışması, kadınların sevmeye dair mücadelelerine yer veriyor.
 
“Mutlu Aşk Vardır”dan “Bir Mücadeledir Aşk”a
“Dans ederken bir barda omzumuza dokunan erkek eliyle kendimizi dışarıda buluşlarımız ve inatla bırakılmayan o ellerimiz, her şeye rağmen gülümseyişlerimiz...” ve daha fazlası bu yılki öykü yarışmasında olacak.
 
Yarışmaya nasıl katılabileceğinizin ayrıntılarını bu bağlantıdan öğrenebilirsiniz.
 
Nasıl başladık?
2006 yılında “Mutlu Aşk Vardır” temasıyla yola çıktığımızda hedef “belleklere kazınmış karanlık bir imajı silmek”ti.  O güne dek kadınların kadınlara olan aşkını anlatan filmler, romanlar ve öykülerde canavarlaştırılmış lezbiyenler ve biseksüel kadınlar görmüştük sadece. Ruhsal çalkantılar içinde gidip gelen, şiddetle bezeli, yaralayıcı ve sonu illa ki mutsuz biten ilişkilere tanık edilmiştik. Mutlu ve umutlu öykülere hasret kalmıştık. Kurgu ya da gerçek, kendi hikâyelerimizi kendimiz anlatalım, ezberleri bozalım, bizi görmezden gelenlere, hiçe sayanlara ve duygularımızın üzerinde tepinenlere inat birbirimize öykülerimizle gülümseyelim istemiştik.
 
Nasıl devam ettik?
İkinci yarışmamızda "İlk Adım, İlk Kadın, İlk Aşk"dedik ve “ilk”lerin hissettirdikleriyle buluştuk yeniden. Üçüncü yarışmamızda, kadınların kaleminden akan “Ten ve Tutku” dolu öyküleri okuduk coşkuyla. 2009 yılında, bu coşkuyla “Ütopya”larımızın peşine düşelim dedik. Beşinci yarışmamızda, ütopyalarımızın gülümsemesini hep yanımızda taşıyarak, gördüklerimize, duyduklarımıza, yaşadıklarımıza ve bunların bize düşündürdüklerine, hissettirdiklerine geri döndük ve “Bir Kadın (mı) Sevdim(?)” dedik. “Her Yerdeyiz” diyerek saklandığımız, hapsedildiğimiz mekânlardan seslendiğimiz altıncı yarışmanın ardından, “Mor”a boyanmış öykülerimizle yedinci yarışmamızı gerçekleştirdik. Son olarak geçen sene “Yol” öykülerimizle mücadelemize yeni yollar açtık.  
 
Yarışmayı Facebook üzerinden bu bağlantıdan takip edebilirsiniz.

Etiketler: kadın
İstihdam