16/05/2015 | Yazar: Yıldız Tar

10. Kadın Kadına Öykü Yarışması ödülleri Homofobi Karşıtı Buluşma’da verildi, kadın kadına öykülerin onuncu yılı kutlandı.

Kadın kadına öykülerin onuncu yılı kutlandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

10. Kadın Kadına Öykü Yarışması ödülleri Homofobi Karşıtı Buluşma’da verildi, kadın kadına öykülerin onuncu yılı kutlandı.

 

Kaos GL Derneği’nin bu yıl 10.sunu düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ana programı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Aziz Köklü Salonu’nda devam ediyor.

Buluşma kapsamında bu yıl 10. sunu düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın ödül töreni yapıldı. Türkiye’deki ilk ve tek lezbiyen öykü yarışmasının 10. yılında hem ödüller paylaşıldı hem de yarışmanın kadınlara kattıkları tartışıldı.

“Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın 10. yılını kutlamak çok sevindirici”

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan yarışma jüri üyelerinden Güzin Yamaner, “Devamlılık konusunda ciddi sıkıntıların olduğu bir ülkede kadın kadına aşkın öykü yarışmasının 10. yılını kutlamak çok sevindirici” dedi.

Ana akım edebiyat kanonunda eşcinsel edebiyatın; eşcinsel edebiyat içerisinde ise lezbiyen edebiyatının yeterince görünmediğini ifade eden Yamaner, “Eşcinsel edebiyatın kendisi malzeme olarak görülebilir bir mesele, kadın eşcinsel edebiyatı ise iki kez seyirlik nesne haline gelebiliyor. Buna direnmenin yolu ise yazmaktan geçiyor” şeklinde konuştu.

Kadın Kadına Öykü Yarışması sonuçları

Yamaner’in konuşmasının ardından kadın yazarlara ödülleri verildi. “Bir ses edin, gelin birlikte şarkı söyleyelim” diyerek kadınları ses vermeye davet eden yarışmanın sonuçları şöyle:

1.    Domates Biber Patlıcan / Hazal Başarık

2.    Balık Sesi / Pınar Karababa Kayalıgil

3.    Siz Suzan’ı Bilmezsiniz / Selda Erdoğan

 

10. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın özel ödülleri ise şöyle:

 

1.    Aklımın Utanç Odaları / Ebru Erdemoğlu (Utanç Onlarındı Özel Ödülü)

2.    Jiyad / Ceren Avşar ve Aslı Işıklı (Benim Güzel Sığınağım Özel Ödülü)

3.    Sessiz Yolun Sesi / Hatun Baş (Ses-siz Aşk Özel Ödülü)

4.    Aşk Bozumu /  Çiğdem Betül Sağ (İsyan Et Özgürleş Özel Ödülü)

5.    Sesini Benliğime Damıtan Kadın / Narin Yükler (Jin Jiyan Azadi Özel Ödülü )

6.    Lara Olmak / Tülay Akdemir Kavcı (Benim Bedenim Benim Kararım Özel Ödülü )

 

İlgili haberler:

Normalleştirmeye direnen queer pedagoji

“Erkek adam kaslı olur!”

10. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma tam programı için tıklayınız. 

* 10. Homofobi Karşıtı Buluşma Almanya Büyükelçiliği, Hollanda Büyükelçiliği, Kanada Büyükelçiliği, Norveç Büyükelçiliği ve SİDA tarafından desteklenmektedir. 

*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Aracı (DİHAA) tarafından finansal olarak desteklenen Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından gerçekleştirilmiştir.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam