02/03/2018 | Yazar: Kaos GL

Ayizi Kitap’tan çıkan “Kadın Sağlığından Sesler”, lezbiyenlerin, biseksüel ve trans kadınların sağlığına ve heteroseksist tıp alanına değiniyor.

“Kadın Sağlığı Hareketinden Sesler”e kulak ver Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ayizi Kitap’tan çıkan “Kadın Sağlığı Hareketinden Sesler”, lezbiyenlerin, biseksüel ve trans kadınların sağlığına ve heteroseksist tıp alanına değiniyor.

Ayizi Kitap’ın yayınladığı “Kadın Sağlığı HareketindenSesler” kitabının onuncu bölümü lezbiyenlerin, biseksüel ve trans kadınların sağlığına yer veriyor. Barbara Seaman ve Laura Eldridge’nin derlediği ve altı çevirmenin Türkçe'ye kazandırdığı kitap ilgili bölümde, kadın sağlığı alanında çalışan kişilerin LGBTİ’lerle kurduğu sorunlu ilişkiye dikkat çekiyor.

Antoloji olarak adlandırmanın mümkün olduğu kitap yalnızca kadınların deneyim aktarımlarıyla ilerliyor. Lezbiyenlerin, biseksüel ve trans kadınların sağlığına değinilen bölümde ise Sidney Abbott ve Barbara Love 70’li yıllarda lezbiyenlerin ruhsal sağlığına dikkat çekiyor. Jennifer Baumgardner, biseksüel kadınların sağlık alanıyla kurduğu ilişkiyi; Lauren Porsch ise trans sağlığı için ayrılan kaynakların önemini vurguluyor.

“Neyse ki kadınların geliştirdiği yöntemler var”

Kadınların muhafazakâr ahlak, kapitalist piyasa, her şeyi bilen devlet ve tıp otoriteleri tarafından hırpalandığını ancak neyse ki bireysel ve kolektif çözümler de bulduğunu belirten Kadın Sağlığı Hareketinden Sesler’e kulak verin.


Etiketler: kadın
İstihdam