22/01/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Kadın sanatçılar çocuk yaşta evliliklerin yasaklanmasını ve bunun bir pedofili olarak ilan edilmesini talep etti, ‘Cinayetlere, şiddete ortak olmayın’ dedi.

Kadın Sanatçılar: Çocuk Yaşta Evlilikler Yasaklansın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadın sanatçılar çocuk yaşta evliliklerin yasaklanmasını ve bunun bir pedofili olarak ilan edilmesini talep etti, “Cinayetlere, şiddete ortak olmayın” dedi.
Kadın sanatçılar yazılı bir açıklama yayınlayarak, “Kadını sosyal hayattan uzaklaştıran ve hiçleştiren politikalardan, kadının bedenini cezalandırmaktan, derhal vazgeçiniz! Çocuk yaşta evlilikleri derhal yasaklayınız! Bunun bir pedofil vakası olduğunu deklare ediniz” dedi.
 
Kadın cinayetlerinin politik olduğunu bir kez daha vurgulayan kadınlar, cinayetleri sadece ölümcül darbeyi vuran ellerin işlemediğini, o ellerin güvendiği karanlık bir duvar olduğunu vurguladı.
 
Kadın sanatçıların açıklamasında şu ifadeler de yer aldı: “Bu ülkede her gün ortalama üç kadın cinayete kurban veriliyor. Çocuk gelinlerin bedenleri iğdiş ediliyor. Tecavüze uğrayanların sayısını ve hikâyelerini yazan kâğıtlar her gün çoğalıyor. Kadını bir arzu nesnesi olarak görenler birer ölüm makinesi gibi aramızda dolaşıyor! Zalim, aşkına karşılık bulamadığında; kadın çalışmak kendi ekmeğini kazanmak istediğinde; kendi hayatına sahip çıkıp bir eşya olmadığını söylediğinde, en basit şekliyle ‘boşanmak’ istediğinde; herkesin gözü önünde katlediliyor!”
 
Sanatçılar erkeğin lehine işleyen ceza indirimlerini de eleştirerek, “teşvik edici değil caydırıcı” yasalar talep etti.
 
Çağrıyı yapan kadın sanatçıların listesi ise şöyle:

Asuman Susam (Şair) Betül Dünder (Şair) Buket Uzuner (Yazar) Deniz Durukan (Şair) Eren Aysan (Şair) Emel İrtem (Şair) Jale Sancak (Yazar) Latife Tekin (Yazar) İlkay Akkaya (Müzisyen) Mehtap Meral (Şair- Müzisyen) Necmiye Alpay (Eleştirmen) Serra Yılmaz (Oyuncu-Çevirmen) Şebnem Sönmez (Oyuncu) Yasemin Göksu (Müzisyen) 


Etiketler: kadın
İstihdam