19/12/2010 | Yazar: Hatice Kaya

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde toplanan kadınlar, “Hamileyim Sana Ne Eylemdeyim Kime Ne", “Kimsenin namusu olmayacağım" yazılı dövizler ve &q

Kadınlar Albayrak’ı ve Polis Şiddetini Protesto Etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde toplanan kadınlar, “Hamileyim Sana Ne Eylemdeyim Kime Ne", “Kimsenin namusu olmayacağım" yazılı dövizler ve "Sana ne Hasan" sloganlarıyla Yurt-Kur binasına kadar yürüdü.

Ankara Kadın Platformu, FeministBiz’e mensup kadınlar ve Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmalarında okuyan öğrenciler, 25 Kasım günü gazetecilere yurt giriş saatinin kız öğrenciler için 21.00 olması hakkında yaptığı açıklamalarından ötürü Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) Genel Müdürü Hasan Albayrak'ı ve 4 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde rektörlerle toplantısını protesto etmek isteyen öğrencilere yönelik polis şiddetini protesto ettiler.  

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde toplanan Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar, FeministBiz ve Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim dalında okuyan öğrencilerin katılımıyla "Erkek, Devlet Şiddetine Son", “Hamileyim Sana Ne Eylemdeyim Kime Ne", “Kimsenin namusu olmayacağım" yazılı dövizler ve "Sana ne Hasan" sloganlarıyla Yurt-Kur binasına kadar yürüdü.
 
Kadınlar, erkek yurtlarında saat kısıtlaması olmadığı halde kadın öğrencilerin yurda giriş saatlerinin 21.00 olarak belirlenmesini "ayrımcı bir uygulama" olarak nitelendirdiler.
 
"Hamileyim kime ne, eylemdeyim sana ne?"

Kadınlar, 4 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde rektörlerle toplantısını protesto etmek isteyen öğrencilere yönelik polis şiddetini de protesto ettiler.
 
Kadınlar, öğrenciler arasındaki bir kadının hamile olduğunu belirtmesine rağmen tekmelendiğini ve bu nedenle bebeğini kaybettiğini hatırlattılar.
"Hamileyim kime ne, eylemdeyim sana ne?" sloganı atıp "Erkek polis bedenimden tekmelerini çek!" yazılı dövizler taşıyan kadınlar arasında hamile rolüne bürünen kadınlar ve hamile kadınlar da vardı. 
 

Etiketler: insan hakları
nefret