13/09/2011 | Yazar: Kaos GL

Barış İçin Kadın Girişimi, 17 Eylülde Türkiye’nin dört bir yanından ‘Kadınlar Barış İçin Ankara’ya Yürüyor’ şiarıyla yürüyüş gerçekleştirecek.

Kadınlar Barış İçin Ankara’ya Yürüyecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Barış İçin Kadın Girişimi, 17 Eylülde Türkiye’nin dört bir yanından “Kadınlar Barış İçin Ankara’ya Yürüyor” şiarıyla yürüyüş gerçekleştirecek.
 
Savaşa karşı seslerini birleştireceklerini belirten kadınlar tüm Türkiye’den kadınlara yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.
“Kadınlar Barış İçin Ankara’ya Yürüyor İnisiyatifi”, gerçekleştirilecek eylemle ilgili bilgi vermek üzere Mülkiyeliler Birliği’nde bir basın toplantısı düzenledi.
 
Girişim adına açıklamayı yapan Kaos GL’den Gülistan Aydoğdu kadınların barış için Ankara’da olacağını belirtti.
 
“Bu savaş biz kadınları vuruyor”
Katılımcılar arasında bulunan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, bütün kadınlara çağrı yaptı ve bu sorunun çözümünün ancak kadınlarla olacağına vurgu yaptı. Buldan, “Bu savaşa dur demenin vakti geldi. Bu savaş biz kadınları vuruyor. Buradan bütün kadınlara çağrımızdır. Sesimizi birleştirmek ve daha güçlü haykırmak için sesinizi sesimize katmaya çağırıyorum” dedi.
 
BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın yanı sıra toplantıya KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, Tüm-Bel-Sen Kadın Sekreteri Güler Elveren, Emek Partisi Ankara İl Başkanı İlke Işık Sağdıç, SDP Genel Başkan Yardımcısı Yeşim Ergün, ÖDP yöneticilerinden Füsun Sarsılmaz ve Saadet Sönmez, İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu, EDP İl Yöneticisi Tülay Koçak, DİSK Kadın Komisyonu Başkanı Nevin Kızılöz katıldı.
 

Etiketler: kadın
İstihdam