09/03/2011 | Yazar: Ozan Gezmiş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Eskişehir'de Demokratik Kadın Platformu(EDKP) bir yürüyüş ve ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kadınlar Sokaklardaydı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Eskişehir'de Demokratik Kadın Platformu(EDKP) bir yürüyüş ve ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. Saat 17:30'da Yediler Parkı'ndan başlayan ve 100’den fazla kadının katıldığı yürüyüş Adalar Migros önünde yapılan basın açıklamasıyla son buldu.
MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu'ndan kadınlar ise "Her an öldürülebilirim çünkü lezbiyenim, eşcinselim, biseksüelim, travestiyim, transeksüelim ve seks işçisiyim" yazılı pankart taşıyarak kortejde yer aldı. "Nefret Suçları Politiktir", "Aşk, aşk hürriyet uzak olsun nefret” gibi sloganlar da yürüyüş boyunca sık sık atıldı.
EDKP adına basın açıklamasını okuyan Handan Ustabaş, “Sokakta yürürken öldürülüyoruz diye haykırırken, kadın dekolte giyerse hak eder deniyor. Kadınların sokakta yürümesi namuslarına zarar getirecekse yürümeyebilir diye açıklamalar yapılabiliyor” diyerek bu açıklamaların kadınların katline teşvik oluşturduğunu, tacizi ve tecavüzü normalleştirdiğini belirtti.
“Eşcinselliği bir hastalık gibi niteleyen, bilimsellikten uzak bakanların olduğu bu ülkede lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel bireyler şiddeti ve ayrımcılığı hayatın her alanında yaşamaktadır.” denilen açıklamada adil yargılanma ve ayrımcılıkların önlenmesi için Türk Ceza Kanunu’nda “nefret suçu” tanımının yapılması ve İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan “Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu Kanun Taslağı’ndan çıkarılan “cinsel kimlik” ibaresinin yeniden tasarıya eklenmesi talebi de bir kez daha yinelendi.
 
Açıklamanın ardından kadınlar bir süre söyledikleri türküler eşliğinde halay çekti ve dağıldı.
 

Etiketler: insan hakları
nefret