26/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Mersin ve Tarsus Kadın Platformu yerel seçimler öncesinde kadınları ve LGBTİ+’ları yok sayan adaylara dair basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Kadınlar ve LGBTİ+’lar için yaşanılası bir kent vaat etmeyen adaylara oy yok!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mersin ve Tarsus Kadın Platformu yerel seçimler öncesinde kadınları ve LGBTİ+’ları yok sayan adaylara dair basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mersin ve Tarsus Kadın Platformu 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde kadınları ve LGBTİ+’ları yok sayan adaylara dair basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mersin’de 23 Mart Cumartesi günü Özgür Çocuk Parkı’nda, Tarsus’ta ise Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında okunan ortak metinde, 5 Mart’ta katıldığı etkinlikte cinsiyetçi fıkra anlatan Tarsus Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın adayı Şevket Can da eleştirildi. Basın açıklamasında kadınlar, Milliyetçi Hareket Parti’li aday Can’a, “Gülmüyoruz aksine öfkeleniyoruz! Bizden sana kötü haber; cinsiyetçi söylemlerde bulunana oy yok! Kadın düşmanlarına oy yok!” dedi.

“Kadınları ve LGBTİ+’ları yok sayarak belediyeleri yöneteceklerini sananlar çok yanılıyor”

Platform açıklamada “Gerici politikalarla kadınları ve LGBTİ+’ları yok sayarak belediyeleri yöneteceklerini sananlar çok yanılıyorlar. Kadınlar ve LGBTİ+’lar için yaşanılası bir kent vaat etmeyen, cinsiyetçi söylemlerle seçim propagandası yapan adaylara yerel yönetim seçimlerinde oy yok! Kadın düşmanı politikalarla kentimizi yönetmenize izin vermeyeceğiz” dedi.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
nefret