05/11/2010 | Yazar: KAOS GL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde dü

Kadınlardan Başbakan'a Protesto Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması Toplantısı'na katıldı. Erdoğan konuşurken salondaki bir grup kadın ellerinde , "Erkeklerin sevgisi her gün 3 kadını öldürüyor", "Eşit değilsiniz dendikçe daha çok öldürülüyoruz" yazılı pankartlar açtı.

Kadınlar korumalar tarafından salondan çıkarıldı. Protestonun ardından konuşmasına devam eden Erdoğan kadınlar tarafından uzun süre alkışlandı. Erdoğan, yaklaşık bir buçuk dakika süren alkış sırasında konuşmasına ara vermek zorunda kaldı. Kadınlar Erdoğan'ı alkışlarken, bir yandan da "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları attı.
Başbakan Erdoğan sonrasında konuşmasına devam etti.
 
İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
Erkeklerde de kadınlarda da okuma yazma oranını yüzde 100'e çıkarmanın mücadelesi içindeyiz. Bizim bu mücadelemize rağmen hem de  çağdaşlık adına hem de modernlik adına hem de bazen bizzat kadınlar tarafından,  genç kızların giyim şekline bakarak okullardan uzaklaştırılması ne eşitlikle ne  insaniyetle ne de vicdanla bağdaşır.
 
Başörtülü kadınlarımız başı açık kadınlarımızın haklarını savunuyor ama aynısını başı açık kadın kardeşlerimizden göremediğimi söylemiştim. Bazı örnekler var. Ayrıca onları alkışlıyorum. Ama istiyorum ki daha fazla olsun. Ortak payda kadınlarımızın haklarıdır.
 
Yaptığımız icraatlardan inanıyorum ki en çok hanım vatandaşlarımız memnun oldu. Kömürü kadın sırtlanıp taşırdı. O sobayı yakmak için nasıl çile çektiklerini biliyoruz. Doğalgaz sayesinde artık böyle bir sorun yok.


Etiketler: insan hakları
İstihdam