01/10/2012 | Yazar: Tarık Şimşek

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği , ‘KİM GİTTİ/GERİDE NE KALDI?’ projesi ile çağdaş sanatlarda ‘merkezileşme’ olgusunun kadın sanatçıların üretimlerini ve kadınlık deneyimlerini nasıl etkilediğini sorguluyor.

Kadınların Gözünden ‘Çağdaş Sanatlarda Merkezileşme’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği , “KİM GİTTİ/GERİDE NE KALDI?” projesi ile çağdaş sanatlarda “merkezileşme” olgusunun kadın sanatçıların üretimlerini ve kadınlık deneyimlerini nasıl etkilediğini sorguluyor.
Proje kapsamında, aralarında Şükran MORAL,  Nancy ATAKAN, Nazan Azeri, Maria SEZER ve Nezaket EKİCİ’nin de bulunduğu Türkiye ve Bulgaristan’dan 40 kadın sanatçının yapıtları 1-14 Ekim 2012 tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sergilenecek.
 
Prof. Dr. Filiz Yenişehirliğlu, Beral Madra, Döne OTYAM, Sevna Somuncuoğlu ve Emek Can ECEVİT’in danışmanlığında, küratör Saliha KASAP tarafından oluşturulan sergi 1 Ekim Pazartesi günü, saat 19:00’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılacak. Sergi, 14 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.
 
Sergiye paralel olarak 1 Ekim Pazartesi günü saat 15:00-18:00 arasında “Çağdaş Sanatlarda Merkezileşme ve Toplumsal Cinsiyet”, “Çağdaş Sanatlarda Kurumsallaşma ve Toplumsal Cinsiyet” başlıklı panel oturumları gerçekleştirildi.
 
Panelde ilk olarak Berna MORAL / Sanat eleştirmeni, açılış konuşması yaptı. Diğer Panelistler Pavlina Dublekova, Svetlana Murcheva, Vasileva Kremana Hristova, Mariana Prodanova, “KİM GİTTİ/GERİDE NE KALDI?” sorusundan hareketle yola çıkarak, sanatın bir mücadele alanı olduğu ve bu mücadele estetiği ve toplumsalı aynı anda sorgulayabildiği zaman değerli hale geldiği inancıyla, sanatın olanaklarından yararlanarak toplumsal cinsiyete dayalı sorunları irdeleyerek, özellikle de çağdaş sanatlar alanında toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını yaygınlaştırmadan bahsettiler.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam