22/06/2009 | Yazar: Kaos GL

KESK üyesi ve yöneticisi 10 kadının da aralarında bulunduğu 50'ye yakın kadın tutuklandı. 17 kadın örgütü, kadınların tutuklanmaları ve gözaltılara karşı ortak bir açıklama yaptılar.

KESK üyesi ve yöneticisi 10 kadının da aralarında bulunduğu 50'ye yakın kadın tutuklandı. 17 kadın örgütü, kadınların tutuklanmaları ve gözaltılara karşı ortak bir açıklama yaptılar.

"Bugün kadınlar tutuklu; KESK üyesi ve yöneticisi 10 kadının da aralarında bulunduğu 50 ye yakın kadın.

Neden! Barış istedikleri için, emek mücadelesi için, demokrasi istedikleri için, Kürt sorununda artık çözüm olsun dedikleri için, kadın özgürlüğü mücadelesini yükselttikleri için tutuklu ve gözaltındalar.
 
Kadınları, Demokratik Özgür Kadın Hareketini hedef alan ve yasa dışı gibi gösteren, barışı sekteye uğratma amaçlı gözaltılar devam ediyor. Adresi, işi, kurumu belli kadınların evlerine gece yarıları gidiliyor, eşleri, çocukları, çırılçıplak soyularak evleri alt üst edilerek aranıyor.

Mahallelerinde ve iş yerlerinde teşhir ediliyorlar. Gözaltı kararı alınmasında avukat dahil hiç kimseye bir şey açıklanmadan bilinmeyen bir yerde bekletiliyorlar. Gözaltına alındıklarında ya da serbest bırakıldıklarında avukatları ve yakınları gerekçeyi öğrenemiyor.
 
AKP Hükümeti; adeta sıkı yönetim veya darbe günlerini andıran uygulamaları ile biz kadınları korkutmayı, sindirmeyi, bilinmezler içinde yok etmeyi diğer bir deyişle toplumsal cinsiyeti sokaktan ve evden başlayarak yeniden inşa etmeyi iş edinmiştir.
 
Bizler tüm bu saldırılara, baskılara, gözaltılara rağmen barış için, sözümüzü örgütlemek için daha güçlü bir biçimde her yerden her düşünceden her örgütten kadınlarla dayanışmayı sürdüreceğiz. Bu güçle ‘SAVAŞIN ŞİDDETİNİ DE YOKSULLUĞUNU DA İSTEMİYORUZ’ diyerek daha fazla haykıracağız.
 
Tutuklu kadın arkadaşlarımız ellerine silah almadılar, kimseyi linç etmediler, savaş çığırtkanlığı yapmadılar, hırsız değildiler. Onlar barış sevdalısı kadınlar olarak insanca yaşamı, eşitliği, özgürlüğü demokrasiyi ve barışı savundular. Bugün burada bulunan ve yüreği burada olan biz kadınlar, bu talepleri savunuyor ve savunmaya da devam edeceğiz.
 
Biz kadınların evlere ya da ceza evlerine kapatılarak susturulması karşısında özgürlük taleplerimizi yükselteceğiz. Savaşın ve şiddet ortamının en çok biz kadınları mahvettiği bilincinden yola çıkarak barışın inşa edilmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Bizler bu savaşın tanığı da mağduru da olmak istemiyoruz. Bu savaşta tarafız, barışın ve halkların kardeşliğinden yanayız.
 
Buradan egemenlere bir kez daha haykırıyoruz:

Ülkemizde yükselen demokratik özgür kadın bilinçliliğine,
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na,
Ezilenlerin Sosyalist Platformu'na,
Türkiye'nin Barış Meclisi'ne,
Demokratik Özgür Kadın Hareketi'ne,
Demokratik Toplum Partisi'ne
Yapılan saldırılara
Kadınlar Olarak Tüm Gücümüzle Karşı Duracağız
 
Demokratik bu mevzilerimizin hukuk dışı gösterilmesine hiçbirimiz izin vermeyeceğiz.
 
Biran önce gözaltılar ve tutuklamalar kaldırılsın, savaş ve intikam konseptinden vazgeçilsin,
BARIŞTAN, DEMOKRASİDEN, EMEKTEN, KADINLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN YANA OLAN HERKESİ; İŞLETİLEN ANTİDEMOKRATİK SÜRECİN KARŞISINDA
GÜÇBİRLİĞİNE ÇAĞIRIYORUZ.
 
Yaşasın Kadın Dayanışması
Yaşasın Kadınların Ortak Mücadelesi

Kadın Mühendisler, Emekçi Kadınlar Derneği, Marksist Kadınlar, Kadın Dayanışma Vakfı, Kırkörük Koop, Sosyalist Feminist Kolektif, FeministBiz, Demokratik Toplum Partili Kadınlar, Sosyalist Partili Kadınlar, Sosyalist Demokrasi Partisinden Kadınlar, KESK'li Kadınlar, Halkevlerinden Kadınlar, Emekçi Hareket Partili Kadınlar, Özgürlükçü Sol Hareket'den Kadınlar, Antikapitalist'ten Kadınlar, Kaos GL, İHD'li Kadınlar"
 
18 Haziran 2009, Ankara 


Etiketler: kadın
İstihdam