22/02/2019 | Yazar: Kaos GL

Eğitim Sen, YÖK Başkanı Saraç’ın ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ni “toplumsal değerlere uymadığı” gerekçesiyle durdurmasına dair basın toplantısı düzenledi.

“Kadınların ve LGBTİ’lerin hak arama mücadelesi egemenlik tehdidi olarak algılanıyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eğitim Sen, YÖK Başkanı Saraç’ın ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ni “toplumsal değerlere uymadığı” gerekçesiyle durdurmasına dair basın toplantısı düzenledi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Merkez Kadın Sekreterliği, Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’ın ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ni “toplumsal değerlere uymadığı” gerekçesiyle durdurmasına dair 20 Şubat Çarşamba günü basın toplantısı düzenledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK) Genel Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısına KESK Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu, KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Tekdemir, KESK Mali Sekreteri Elif Çuhadar ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Kadın Sekreteri Selma Atabey katıldı.

Basın toplantısında Derya Yulcu’nun yaptığı açıklamada yıllardır kadınların yürüttükleri mücadelenin sonucunda toplumsal cinsiyet eşitliğinin hükümetlerin gündemine girdiği hatırlatıldı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi şart!

Açıklamada toplumsal cinsiyet eşitliği tartışmalarının ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel alandaki sorunları, bunların arkasındaki yapısal sebepler, çözüm önerileri vb. konularını içerdiğini ve sadece kadına dair konularla sınırlı kalınmayarak aile kurumu, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim farklılıkları, LGBTİ sorunlarının da ele alındığı vurgulanıyor.

Kadınların ve LGBTİ’lerin hak arama mücadelesinin egemenlik tehdidi olarak algılandığını söyleyen Yulcu sözlerine şöyle devam ediyor: “Türkiye’de yaşamın her alanında ve akademide yürütülen toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarının ve kurumsallaşmanın gelişimi Yekta Saraç ile başlamadığı gibi; kendisinin tek bir açıklamasıyla da sona ermeyecektir!”

YÖK’ün durduğu ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ detaylarının aktarıldığı basın toplantısı, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitiminin şart olduğu vurgulanarak bitirildi.

Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreterliği’nin açıklamasının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haber:

YÖK, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ni durdurdu

 


Etiketler: kadın
İstihdam