07/03/2014 | Yazar: Ozan Uğur

Kars’ta Kafkas Üniversitesi öğrencileri kampüs içerisinde Hevsel Bahçeleri’nde süren direnişe destek vermek amacıyla toplandı.

Kars’ta Kafkas Üniversitesi öğrencileri kampüs içerisinde Hevsel Bahçeleri’nde süren direnişe destek vermek amacıyla toplandı. Öğle arasında Kafkas Üniversitesi Yurtsever Öğrenci Derneği (KA-YÖDER) çağrısı ile dün biraraya gelen öğrenciler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içerisinden yürümeye başladı. 
 
“Biji Berxwedana Hevselê”, “Gezi’den Hevsel’e Mücadele Büyüyor”, “Her yer Hevsel, her yer Direniş” sloganlarıyla Sağlık Yüksekokulu yanına yürüyen öğrenciler adına açıklamayı BDP eşbaşkan adayı Güldane Kılıç okudu.
 
Yürüyüşü engellemek için üniversiteye giren TOMA
 
Kılıç sözlerine “Öncelikle Hevsel Bahçeleri’nde yapılan talanı kınıyor ve orada direnen yoldaşlarımızı selamlıyoruz” şeklinde başladı. 30 yıldır bölgede süren savaşın sadece orada yaşayan insanları değil doğayı da çok kötü etkilediğine değinen Kılıç yağmalanan köylerin, her yıl düzenli olarak yakılan dağların, tahrip edilen ekili alanların ve yasaklanan yaylaların, HES’ler ve termik santrallerle katledilen doğanın ardından sıranın şimdi de Hevsel Bahçeleri’ne geldiğini söyledi.
 
Rantçı Zihniyet Doğayı Betonlaştırmak İstiyor 
Kılıç “Doğa düşmanı devlet zihniyeti bugün yine karşımıza aynı korkunç yüzle çıkmaktadır. 5 bin yıldan fazla bir tarihe sahip Hevsel Bahçeleri’ni talan edip, TOKİ’ye rant alanı açma uğraşı içerisine girmiş bulunmaktadır. Nerede bir avuç yeşil, nerede bir nefeslik temiz hava varsa aynı zihniyet tarafından gasp edilip betonlaştırılmak isteniyor,” dedi.
 
Hevsel Bahçeleri’nde direnenleri tekrar selamladıklarını söyleyen Kılıç “Orada yaşayan her ağacın, kuşun, çiçeğin ve börtü böceğin acısını paylaşıyoruz,” dedi. Ardından öğrenciler sloganlar, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde tekrar yürümeye başladıkları noktaya döndü.
 
Fotoğraflar: Toprak Damar (DİHA)
 
İlgili haber:

Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam