19/02/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Kaliforniya Temsilciler Meclisi’nin hazırladığı yeni yasa tasarısı ile eyalette öğretmenler her yıl LGBTİ+ farkındalık eğitimlerine katılacak.

Kaliforniya’da öğretmenler LGBTİ+ farkındalık eğitimleri alacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaliforniya Temsilciler Meclisi’nin hazırladığı yeni yasa tasarısı ile eyalette öğretmenler her yıl LGBTİ+ farkındalık eğitimlerine katılacak.

LGBTİ+ öğrenciler okulda ayrımcı tutumlarla ve akran zorbalıklarıyla karşılaşabiliyor. Bu zorbalığı önlemek için Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık eyaleti Kaliforniya harekete geçti.

CBS Sacramento’nun haberine göre Kaliforniya Temsilciler Meclisi’nin hazırladığı yeni yasa tasarısı ile eyalette öğretmenler her yıl LGBTİ+ farkındalık eğitimlerine katılacak. Tasarı Kaliforniya’daki okulların 7 - 12. sınıfların derslerine giren öğretmenlerin LGBTİ+ öğrencilerini desteklemek için her yıl farkındalık dersleri almasını öngörüyor.

Hizmet içi eğitim olarak görülen bu farkındalık çalışmalarında öğretmenlerin LGBTİ+ öğrencilerini nasıl destekleyeceklerini öğrenmeleri bekleniyor.

Eğitimler aynı zamanda akran destek grupları oluşturmak, güvenli mekânlar oluşturmak, zorbalık ve tacizle mücadele politikalarını uygulamak, danışmanlık hizmetleri vermek gibi konularda da eğitimcileri geliştirmeyi hedefliyor.

İlgili haber:

LGBTİ öğrenciler ve aileleriyle çalışırken nelere dikkat etmeliyim?

LGBTİ öğrencileri aile ve okul kıskacına karşı nasıl korumalı?


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam