04/04/2011 | Yazar: Serhat Çakmak

Sodes (Sosyal Destekleme Programı) kapsamında gerçekleştirilen “Biz İstersek Şiddet Biter” kampanyası Iğdır’a bağlı Hakveyis mahallesindeki kadınları, sorunlarına &cced

Sodes (Sosyal Destekleme Programı) kapsamında gerçekleştirilen “Biz İstersek Şiddet Biter” kampanyası Iğdır’a bağlı Hakveyis mahallesindeki kadınları, sorunlarına çözüm bulabilmek amacı ile bir araya getirdi.
 
Kamer Vakfı gönüllü çalışanları ve Habitat için Gençlik Derneği’nin Uluslararası Genç Liderler Akademisyenliği Projesi, Ayrımcılık ve Nefret Söylemleri eğitmeni katıldı.
 
30 Mart 2011 tarihinde Kamer Iğdır Merkezi sorumlusu Gülcan Sever Yıldırım ile arkadaşları periyodik köy toplantıları için Hakveyis mahallesindeki kadınların sorunlarına çözüm üretebilmek için köy muhtarlığı binasında topladı. Konuşmacılar kadınların sahip olması gereken haklardan söz ederek bilinç arttırma kampanyasına değinirken, hizmetleri nereden alabileceklerine yönelik aktarımlarda bulundu. Bu kapsamda yereldeki kadınların sorularına yanıt vererek aktarımlarının yaygınlaştırılabilmesi için kadın sohbetlerinin içeriğinin bu gibi duyarlı konular olmasını da önerdi. Yıldırım, yaptığı çalışmalar dahilinde eleştiri getirdi ve; “Ben sizin için o kadar çok emek sarf ederken, siz sevgili kadınlarımız Dünya 8 Mart Kadınlar Günü’nde ayağınıza kadar servis ayarlandığı halde ne yazık ki Iğdır Kültür Merkezi’ndeki programlara katılamadınız” dedi.
 
Bu toplantıların devamının olacağını söyleyen konuşmacıların isteği Kamer Vakfı Iğdır Merkezi’nin daha çok ziyaret edilmesi ve orada yapılacak olan sosyal ve kültürel faaliyetlere katılarak kadınların kendilerini geliştirmeleri idi.
 
Bu anlamda kadınların daha güçlü ve donanımlı bireyler olmasını talep eden Kamer gönüllüleri katılımın beklenenden daha fazla olmasından çok memnun olduklarını belirttiler ve bu sayıdaki katılımın devamını gelmesini dilediler.
 
Yıldırım ve arkadaşları bu toplantıların köylerde temsili olduğunu vurgularken devamının merkezlerinde yapılmasını ümit ederek İngilizce, tiyatro, film gösterimleri, üreme sağlığı, genel sağlık öğrenimleri gibi atölyelerin açılacağının haberini verdiler. Mikro-ekonomi politikalarından söz edilirken ekonomik olarak kadınların nasıl güçlenebileceğine yönelik fikirler dile getirildi ve kurum ve kuruluşlara talepler üzerinden başvuru yapılabileceğini ifade edildi.
 
SODES kapsamında üretilen bez çantalar içine minik hediyeler konularak katılımcılara dağıtıldı. Oturumlar sonrasında kadınların toplantıdan memnun kaldığı gözlenirken, kadınlar vakıf çalışanlarının ve konuşmacıların tekrar sunum yapması için gelmesini istediler.
 

Etiketler: kadın
nefret