15/08/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

ABD’deki Davidson College, eşcinsel karşıtı gruplara yaptığı desteklerden ötürü Chick-fil-A lokantalar zincirini kampüsten attı.

Kampüste Eşcinsel Karşıtı Lokantaya Yer Yok Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ABD’deki Davidson College, eşcinsel karşıtı gruplara yaptığı desteklerden ötürü Chick-fil-A lokantalar zincirini kampüsten attı. 

ABD’nin Kuzey Karolina eyaletindeki Davidson College, eşcinsel karşıtı örgütlere milyonlarca dolar bağışta bulunan ve açıktan açığa eşcinsel evliliğine karşı tavır alan Chick-fil-A lokantalar zincirine tekmeyi basan ilk üniversite oldu. Davidson kampüsünde Chick-fil-A lokantası olmamasına rağmen aylık After Midnight (Gece Yarısından Sonra) adlı yiyecek ve müzik etkinliklerinde zincirin yemekleri kullanılıyordu.
 
Yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı çevrimiçi imza kampanyasında okul yönetiminden ‘eşcinsel evliliğinin yasallaşmasını engellemeye çalışan gruplara daha fazla para aktarmaması’ için söz vermesi istendi.
 
İmza kampanyası ‘Elimizde bir sorun var,’ diyor. ‘After Midnight gözdemiz Chick-fil-A, öğrenci yapımızın belli üyelerinden hoşnut olmadığını açıkça belirtti. Bu üyeler, ileride evlenmek isteyenler; ama Chick-fil-A’nın istediği kişilerle evlenmek isteyenler değil. Chick-fil-A’nin eşit haklara karşı açtığı bu savaşa para aktarmaya devam mı edeceğiz? Yoksa gece yarısından sonra karnımızı doyurmak için başka bir yer mi bulacağız?’
 
Davidson (Öğrenci) Birlik Kurulu Başkanı Adriana Nassar ve Başkan Yardımcısı Cameron Joe 13 Ağustos Pazartesi günü yaptıkları ortak açıklamada şunları dediler: ‘Son bir karar verilene kadar, After Midnight ve diğer Birlik Kurulu etkinliklerinde farklı yiyecek seçenekleri sunulacaktır. Davidson College Birlik Kurulu, öğrenci topluluğunun her bir üyesine hizmet eden kapsayıcı bir ortam yaratma amacına sıkı sıkıya bağlıdır.’
 
Chick-fil-A’nin eşcinsel karşıtı duruşunu destekleyenler lokantayı iyiden iyiye sahiplenirken, eşit haklar talebinde bulunanlar lokanta önlerinde öpüşme eylemi ve protestolar düzenledi.
       
Chick-fil-A lokantalar zinciriyle ilgili: http://www.kaosgl.com/sayfa.php?id=12011 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam