13/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Kampüste Lubunya’nın düzenlediği “Yasaklara karşı üniversiteler arası Onur Haftası”nda bugün “Ace+'lar Anlatıyor” düzenlenecek.

Kampüste Lubunya’dan “Ace+'lar Anlatıyor” paneli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul’da üniversitelerin LGBTİ+ topluluk ve kulüplerinin bir araya geldiği Kampüste Lubunya’nın düzenlediği “Yasaklara karşı üniversiteler arası Onur Haftası” 9 Aralık’ta başladı. Haftanın bugünkü etkinliği “Ace+'lar Anlatıyor” paneli.

Aseksüellik ve seksüellik arasında tanımlanan cinsel yönelimlerin çatı tanımı olan Ace+’ların konuşacağı panel bugün saat 18:00’da başlayacak. Panel şöyle tanıtılıyor: “Bilgiyi öğrenmenin en etkili yollarından biri olan deneyim aktarımı, çevremizi algılayıp uyum sağlamamızda büyük rol oynuyor. 13 Aralık günü, ace+ öznelerden kendi deneyimleri çerçevesinde bilgiler/aktarımlar edineceğiz.”

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilir, adres bilgisi için burada yer alan formu doldurabilirsiniz.

Kampüste Lubunya hakkında

Kampüste Lubunya kendini şöyle tanımlıyor:

“Kampüslerden başlayarak, tüm LGBTI+ bireylerin hayatın her alanında güvende hissetmesi için güvenli alanı oluşturmaya çalışan ve yine tüm LGBTI+ bireylerin maruz bırakıldığı her türlü ayrımcılığa, fobiye ve normativiteye karşı duran dayanışma ağı; günlük hayatta sürekli olarak maruz kaldığımız yasaklara, engellere ve sansürlere karşı ses çıkarmak, ortak alanlarımıza dair bilgileri ve deneyimleri paylaşmak ve LGBTI+ bireylerin birlikteliğini güçlendirmek için farklı üniversitelerden bir araya gelmiş fikirleriz.”

“Yasaklara karşı üniversiteler arası Onur Haftası” isimli etkinliklerin gelecek programı şöyle:

13 Aralık Cuma 18.00, Ace+'lar Anlatıyor

14 Aralık Cumartesi 13.00, Bi+ Sohbetler

14 Aralık Cumartesi 16.00, LGBTİ+ Mülteciler Paneli

15 Aralık Pazar, Öğrenci Bakış Açısından TERF

 


Etiketler: yaşam
İstihdam