25/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Kanada’nın Quebec Eyaleti Hükümeti, ‘Gerçekten Açık’ adını verdiği bir kampanyayla vatandaşlarını homofobi ve transfobiye karşı bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Kanada LGBT-Dostu Bir Toplum Yaratmayı Hedefliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kanada’nın Quebec Eyaleti Hükümeti, “Gerçekten Açık” adını verdiği bir kampanyayla vatandaşlarını homofobi ve transfobiye karşı bilinçlendirmeyi hedefliyor.
 
Reklam filmleri ve bir internet sitesinden oluşan kampanya, hükümetin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konularında başlattığı ilk kampanya olma özelliğine sahip. Adalet Bakanlığı’nın herkesi hedefleyerek 3 Mart’ta başlattığı “Gerçekten Açık” kampanyası Mart sonuna kadar devam edecek.  
 
 
“Bu Sizi Rahatsız Ediyor mu?”

Kampanyanın bir parçası olarak açılan internet sitesi, kullanıcıları cinsel çeşitlilik konusunda ne kadar açık olduklarını sorgulamaya teşvik ediyor. Eşcinsel ebeveynler, eşcinsel ilişki, trans ve biseksüel kimlikler gibi konularda çeşitli sorular yönelten site, kullanıcılara bu kişileri kendi aile ve iş hayatlarında nasıl karşılayacaklarını da soruyor. Verilen yanıtlara göre, kullanıcılar LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) meselelerine ilişkin bir bilgilendirme sayfasına yönlendiriliyor.  

 

 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam