10/08/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

Türkiye Futbol Federasyonu ve beIN SPORTS, Melih Şendil’in “Kadınlar futbolda olmamalı” sözlerini kınadı; Şendil özür diledi.

Kanal ve TFF kınadı, Melih Şendil özür diledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Digiturk’ün beIN SPORTS kanalında “Maç Sonu” programının 7 Ağustos tarihli bölümünde, program yorumcusu Melih Şendil, Real Madrid’in formasını yorumlarken “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki… Mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama şahsen benim düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu” sözlerinin ardından programın diğer yorumcusu İlker Yağcıoğlu “Eyvah, dikkat et topa tutarlar” demiş; Şendil ise “Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım, topa tutarlar ama önemli değil. Alışığız” cevabını vermişti. Şendil sözlerinin hemen arkasından Real Madrid’in formasına dair “Ben mesela başkan olsam asla pembe forma yaptırmam. Siz?” diyerek Yağcıoğlu’na sormuş, Yağcıoğlu “Ben de yaptırmam” diye cevaplamıştı.

beIN SPORTS: “Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz”

Programın yayınlandığı beIN SPORTS, Şendil’in cinsiyetçi yorumlarına dair açıklama yayınlayarak “Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldık” dedi:

“beIN SPORTS olarak, dün akşamki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının hemen ardından yayınladığımız ‘Maç Sonu’ programında, sunucu Melih Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz. Bu yorumlar son derece aşağılayıcı ve kesinlikle kabul edilemez nitelikteydi. Digiturk ve beIN, diğer birçok küresel girişimin yanı sıra beINSPIRED projesi aracılığıyla kadın sporcuları desteklemek ve tüm dünyada tanıtmak için yorulmadan çalışıyor. Dün geceki yorumlar şirketimizin savunduğu değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

TFF: “Şendil’i kabul edilemez, sporun ruhu ve değerleriyle bağdaşmayan sözlerinden dolayı kınıyoruz”

Türkiye Futbol Federasyonu da Şendil’i kınadı:

“Kadın Milli Takımları ve liglerinde forma giyen kadın futbolcularımız ile daima gurur duyan, kadın futboluna teşvik eden, her platformda kadınlara destek veren Türkiye Futbol Federasyonu olarak, Melih Şendil’i kabul edilemez, sporun ruhu ve değerleriyle bağdaşmayan sözlerinden dolayı kınıyoruz. Ayrıca sunucusunu kınayan ve böyle bir durumun bir daha yaşanmaması için her türlü önlemi aldığını açıklayan Süper Lig ve 1. Lig yayıncımız Digiturk’e teşekkürlerimizi sunarız.”

Şendil özür diledi

Melih Şendil sosyal medyada gündemleşen ayrımcı sözleri üzerine resmi Twitter profilinden özür açıklaması yayınladı:

“Cinsiyet ayrımcılığına her zaman katı bir şekilde karşı çıkan beIN SPORTS ailesinin yanı sıra, başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden ‘Maç Sonu’ programında yaptığım niyetimi aşan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim.”


Etiketler: spor
İstihdam