14/07/2006 | Yazar: İsmail Alacaoğlu

Kaos GL 2006 Swiss Pride’daydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İsviçre’nin Lozan şehrinde düzenlenen 2006 Swiss Pride’ın (Eşcinseller Onur Yürüyüşü) bu seneki teması ‘Türkiye ve Türkiye’de Eşcinsellik’ti. Kaos GL ve Lambdaistanbul’dan birer temsilcinin davet edildiği Swiss Pride’a Kaos GL’yi temsilen İsmail Alacaoğlu katıldı.

KAOS GL

İsmail Alacaoğlu, 2006 Swiss Pride kapsamında 6 Temmuz 2006 perşembe akşamı düzenlenen forumda dinleyicilere Türkiye’de eşcinsel olmak, eşcinsellerin sosyal yaşamları, sorunları, toplumun ve yasaların eşcinselliğe bakışı üzerine genel bir sunum yaptı, gelen soruları yanıtladı.



Uzun bir süredir Lozan’da yaşayan ve Kutluğ Ataman’ın ‘Ruhumu Asla’ adlı filminde oynadığı rolle birçok film festivalinde ödül almış Ceyhan Fırat adlı Türkiyeli bir travesti de forum katılımcıları arasındaydı. Fırat, özellikle travesti ve transeksüellerin yaşadığı sorunlara ilişkin bilgi verdi ve soruları yanıtladı. Forum 35 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Kaos GL’den İsmail Alacaoğlu, 8 Temmuz günü ise Pride’ın açılışında kısa bir konuşma yaparak Türkiyeli LGBT topluluğu içinde bir gün onlar gibi hak ve özgürlüklere sahip olarak gururla gerçekleştirebileceğimiz bir ‘Türkiye Pride’ diledi.



Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı Pride yürüyüşü oldukça renkli ve hareketliydi. İsviçre’deki LGBT derneklerinin yanı sıra, LGBT mekanları da yürüyüşe katıldı. Bazı İsviçreli LGBT dernekleri özellikle homofobiye karşı duyarlığın artmasına yönelik mesajları içeren pankartlarla yürüyüşe katıldılar. Uluslararası Af Örgütü üyeleri de yürüyüş sırasında Türk Ceza Yasası’nın 301. maddesini ağızlarına siyah bantlar takarak protesto ettiler.



İki kilometrelik bir hat üzerinde gerçekleştirilen yürüyüşe Lozanlıların ilgisi büyüktü; yürüyüşe katılan eşcinselleri alkışlayarak desteklediler.

Alacaoğlu, Pride yürüyüşünün ardından Uluslararası Af Örgütü’nün standında Kaos GL ve Türkiye hakkında merak edilenleri katılımcılarla paylaştı.

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam