19/10/2019 | Yazar: Kaos GL

“Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünü geleneğine ve saygınlığına sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Kaos GL: BÜLGBTİ+’ya nefret söylemi ve linç girişimini kınıyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü ve LGBTİ+ öğrencileri hedef alan linç girişimi ve nefret söylemine ilişkin açıklama yaptı.


Dernek, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünü eleştirerek, “Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünü geleneğine ve saygınlığına sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.


Açıklamanın tam metni şöyle:


“16 Ekim 2019’dan bu yana sosyal medyada ve bazı medya organlarından Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübüne ve kulüp üyesi LGBTİ+lara yönelik nefret söylemini ve linç girişimini kınıyoruz.


“Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünün paylaşılan içerik sonrasında paylaşan kişi hakkında disiplin sürecini başlattığını duyulurken, aynı içeriği Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü ve üyelerine yönelik nefret çığırtkanlığı yapanlara yönelik herhangi bir girişimde bulunmaması, nefret söylemine maruz kalan ve sosyal medyada linç edilen Külübüne ve üyelerin sahip çıkmamasını üzülerek izliyoruz.


“Düşünce ve ifade özgürlüğü sadece bize benzeyen ve onayladığımız düşünce ve ifadeleri değil nefret söylemi içermeyen, ayrımcılığı meşrulaştırmayan her türlü düşünce ve fikrin paylaşımını savunmaktır. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünü geleneğine ve saygınlığına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübüne yönelik nefret söylemini kınıyoruz.”


LGBTİ+ örgütlerinden nefrete karşı açıklamalar


LGBTİ+ öğrenci kulüpleri başta olmak üzere çok sayıda LGBTİ+ örgütü de BÜLGBTİ+’yı ve kulüp üyesi öğrencileri hedef alan nefret kampanyasını kınadı.


Ankara Üniversitesi LGBTİ+ Topluluğu Queer Anka, Bahçeşehir Üniversitesi Renkli Çatı Kulübü, Bilgi Üniversitesi Heteroseksizm Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Kulübü Gökkuşağı, Boysan’ın Evi, Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu Lavender LGBTİQ+, Gzone Mag,İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, İTÜ Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü Cins Arı, İzmir LGBTİ+ Onur Haftası, Kadir Has Üniversitesi Cinseiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü, Koç Üniversiesi LGBTİ+ Kulübü Kuir, ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması ve Yıldız Teknik Üniversitesi LGBTİ+ Topluluğu ODA yaptıkları ayrı ayrı açıklamalarla nefret söylemine karşı dayanışmaya çağırdı.


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret