19/11/2014 | Yazar: Melahat D

Eşcinsel ve biseksüel kadınlar Kaos GL’de bir araya geldi, yeni dönemi planladı.

Kaos GL bulgulama toplantısı EB kadınlarla gerçekleşti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinsel ve biseksüel kadınlar Kaos GL’de bir araya geldi, yeni dönemi planladı.

 

Kaos GL politikalarına öneri yorumlarının getirildiği bulgulama toplantısı bu defa eşcinsel ve biseksüel kadınların katılımıyla Kaos Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Toplantıda, Kaos GL’de geçmiş yıllarda yürütülen eşcinsel biseksüel kadın çalışmaları tanıtıldı, deneyim  paylaşımı yapıldıktan sonra çeşitli alanlarda yaşanılan sıkıntılar gündeme geldi.

 

Bir kadın katılımcı görünürlük meselesi ile ilgili olarak üniversite yıllarında görünür olabilirken şu an çalışma hayatı nedeniyle derneğin hiç bir etkinliğine katılamadığını, eşcinsel olmasını işveren ve çalışanlardan gizlediğini bu durumun kendisini yalnızlığa ittiğini aynı zamanda Kaos GL Derneği’nin  sendikal ve çalışma alanında gerçekleştirdiği faaliyetlerin aktarılabileceği etkinliklerin olmasını ve bunun gibi  paylaşımların yapılan alanların açılması gerektiğini vurguladı.

 

Bir diğer katılımcı öğrenci olduğunu ve fakültesinde  görece heteroseksizm-homofobi ile ilgili çok etkinlik yapılmasına rağmen kişilerin sadece homofobilerini yüzeye çıkarmadıklarını, “sık sorulan sorular” gibi atölye çalışmalarının düzenli yapılmasının buradaki homofobiyle mücadelede önemli bir adım olacağını belirtti. Biseksüel  bir kadın olarak toplumsal cinsiyet ile ilgilenen akademisyenlerin bile birçok öğrencisi kadını heteroseksüel varsaydığını söyledi.

 

Önümüzdeki dönem birlikte neler yapılabileceğini de değerlendiren kadınlar iki etkinlikte ortaklaştı. Ayda bir kez toplumsal cinsiyet, şiddet, kamusal alan konularının tartışıldığı atölyeler olmak üzere bir kez de  şaraplı kadın buluşması gibi sosyal etkinlikte bir araya gelecekler.  

*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DİHAA)  tarafından desteklenen "LGBT Hakları için Farkındalık Projesi" kapsamında gerçekleştirilmiştir.


Etiketler: kadın
İstihdam