20/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL dergisinin karantina dosya konulu yeni sayısı katkılarınızı bekliyor. Dergi karantina ve koronavirüs pandemisinden LGBTİ+’ların nasıl etkilendiği sorusuna yanıtlar arıyor.

Kaos GL’den yeni sayı çağrısı: Karantina ve korona günleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Dergisi’nin Mayıs-Haziran sayısı yeni tip koronavirüs pandemisi ve karantina dosyasıyla yayınlanacak.

Derginin 172. sayısında “LGBTİ+’lar bu süreçten nasıl etkileniyor? Ya da etkileniyor mu? Nasıl baş ediyoruz? Sosyal ve kavramsal olarak ‘karantina’ LGBTI+’lar için ne ifade ediyor?” sorularına yanıtlar aranacak.

Bu sorulara lubunya penceresinden bakmak isteyen dergi, dosya editörlüğüne Aylime Aslı Demir ve Umut Güven’in yanında Tanju Tar’iz’i de konuk editör olarak davet ediyor.

Dergi; dosya ve güncel sayfalar için katkılarınızı 10 Nisan tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyor.

Derginin karantina sayısı için Tanju Tar’iz’in yazdığı yazıdan bir bölüm ise şöyle:

“Karantinadan el çi bi ti artı’lar nasıl etkileniyor? Bu el çi bi ti artı meselesini yeri gelmişken açmak istiyorum: Kızımsılar, ne idüğü belirsizler, lubunyalar, laçolar, laçonyalar, ablacılar, diginler, travestiler, translar, gâyler (şapkalı a lütfen), geyler, bi’+lar, interseksler, kuirler, queerler, pasifler, aktifler, ap’ler, ful pasifler, sevişmemçiler, sadece oral p’ler, fırçacılar... Kız alık SİZ’siniz yani. Kaliteli olduğum için “sen” demiyorum. Evde tek başına olduğunu biliyorum, “ben yalnızım” demene gerek yok. Alık geldin alık gideceksin.

“Koli kesemiyorsak bile en azından dertleşelim, Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın dediği gibi “geleceği hatırlayalım” bugünümüzü yazarım!

“Dj’ler, masörler, mekan sahipleri, LGBTİ+ mekan çalışanları, drag queenler, drag kingler, draglar, dragboylar, seks işçileri, doktorlar, mahallemizin bakkalı, manavı lubunyalar karantinayla nasıl baş ediyoruz? Yoksa hayatımızda hiçbir şey değişmedi mi? Koli hoy diye güllüm ve habbe mi alıkıyoruz? Karantina günlerinde ne dinlemeliyiz, ne içmeliyiz? Ya da DJ’ler bize online partiler mi verseler? Aklınıza geleni titalarımıza doğru alıkın!”


Etiketler: medya, yaşam, sağlık
İstihdam