14/11/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergi’nin Ocak-Şubat sayısı “Göç” dosya konusuyla çıkacak. Göç sayısı 10 Aralık tarihine kadar katkılarınızı bekliyor.

Kaos GL Dergi’nin “Göç” sayısı yazılarınızı bekliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eser: Natalia Nakazawa

Türkiye’de şimdiye kadar hem iç hem de dış göçler üzerine ciddi bir literatür gelişmiş olmasına karşın LGBTİ+’lar açısından küçük şehirlerden büyük şehirlere gerçekleşen iç göç ve Türkiye’den LGBTİ haklarının görece kazanıldığı ülkelere yapılan dış göçler konusu çalışılmamıştır. Kaos GL olarak önümüzdeki dönemde yaşadığımız coğrafyadaki LGBTİ+’ların yaşadığı iç ve dış göçün arka planında yatan nedenlere bakmak gerektiğini düşünüyoruz.

Bu göçün siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik, kentsel ve yapısal birçok sorunla ilgili olabileceğini öngörürken, bütün bunların bilgisini kayda geçirmenin, nedenlerini tartışmanın, bunlara yönelik çözümler ve politikalar geliştirilebilmesi için elzem olduğunu düşünüyoruz.

Kaos GL Dergi’nin sıradaki sayısında ele alacağımız “Göç” dosya konusu ile, “LGBTİ+ aktivistler neden göç ediyor? LGBTİ örgütleri olarak LGBTİ+’ların göç gerekçeleri ve bu göçün ardından bu aktivistlerin yaşadığı zorluklar neler? Göç LGBTİ+’ların eğitim hayatını sosyal yaşamını, sosyal haklara erişimini nasıl etkiliyor? LGBTİ+ örgütler bu durumu nasıl görünür kılabilir ve ne tür olası çözüm önerileri geliştirebiliriz? Ülkenin politik atmosferi doğrultusunda büyümekten ziyade mevcut varlığını korumaya çalışan aktivizmin daha az yıpranması ve mevcut aktivitelerini/aktivistleri koruyabilmesi için ne tür önlemler alabiliriz?” sorularına yanıtlar arıyor olacağız.

Göç sayısına katkıda bulunmak için 10 Aralık 2019 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine yazılarınızı gönderebilirsiniz.

Güncel Sayfalar’a sen de katkı sunabilirsin!

Dergimizde dosya konusu dışında da katkı sunmak istiyorsanız; LGBTİ+ gündemine dair veya kültür, sanat alanında yazılarınızı, söyleşilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Fikirlerinizi veya yazılarınızı bizimle paylaşmak için mail atmanız yeterli.

 

 


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam