14/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Katkı sunmak isteyenler, 10 Nisan’a kadar editor@kaosgl.org adresine yazılarını iletebilir.

Kaos GL dergiden çağrı: Bir İnsan Hakları İhlal Aracı Olarak Hukuk Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL dergisinin yeni sayısı “Bir İnsan Hakları İhlal Aracı Olarak Hukuk” dosyasıyla çıkacak. Katkı sunmak isteyenler, 10 Nisan’a kadar editor@kaosgl.org adresine yazılarını iletebilir.

1994 yılından beri yayın hayatını sürdüren Kaos GL dergisinin yeni sayısı “Bir İnsan Hakları İhlal Aracı Olarak Hukuk” dosyasıyla çıkacak. Derginin Mayıs-Haziran sayısına katkı sunmak isteyenler, 10 Nisan’a kadar editor@kaosgl.org adresine yazılarını iletebilir.

Derginin çağrı metni şöyle:

“OHAL literatürü bizlere hukukun askıya alınmasını, yöntemlerini, kime karşı nasıl durumlarda ilan edildiğini, kısacası rasyonalitesini anlatır. Ancak içinden geçtiğimiz bu süreçte hukukun değil onun dayandığı mantığın askıya alındığını görüyoruz. Devlet ve toplumun dinamiklerini düzenleyen modern aklın bozulduğu bu çağda İnsan hakları ve hukukun ne ifade ettiğini yeniden tartışmaya açmak istiyoruz. Mücadele için anlamlı bulduğumuz her kavramın günbegün tarumar edilişine tanıklık ederken yeni insan hakları ihlali tipolojisini birlikte kavramaya çalışmak istiyoruz.

“Bir İnsan Hakları İhlal Aracı Olarak Hukuk” dosya konusu için katkılarınızı ise 10 Nisan’a kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyoruz.”


Etiketler: medya
İstihdam