22/05/2019 | Yazar: Kaos GL

​Kaos GL dergisinin Temmuz-Ağustos sayısı “+’lar, LGBTİ’nin içine sığmayıp taşanlar!” dosyasıyla çıkacak.

Kaos GL dergiden çağrı: +’lar, LGBTİ’nin içine sığmayıp taşanlar! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL dergisinin Temmuz-Ağustos sayısı “+’lar, LGBTİ’nin içine sığmayıp taşanlar!” dosyasıyla çıkacak. Katkılar 10 Haziran’a kadar editor@kaosgl.org adresine bekleniyor.

İllüstrasyon: Polly Nor

Kaos GL dergisinin Temmuz-Ağustos sayısının dosya konusu belli oldu. Dergi yaz aylarına, “+’lar, LGBTİ’nin içine sığmayıp taşanlar!” dosyasıyla merhaba diyecek.

Çağrı metni şöyle:

Yaşadığımız coğrafyada örgütlü eşcinsel özgürleşme mücadelesinin tarihi çok eskilere gitmese de kendini adlandırışının zamanla pek çok değişim geçirdiğini söyleyebiliriz: GL, LG, LGBTT, LGBT, LGBTQ, LGBTİ… Bu adlandırmaların yarattığı politik manevralara, nasıl değişip-dönüştüğüne ve bu dönüşümün yarattığı potansiyellere değineceğimiz bu sayıda ayrıca son birkaç yıldır LGBTİ hareketinin kavramsal lügatına eklenen“+” yı tartışmaya açmak istiyoruz. 

"+" ne ifade ediyor? LGBTİ’den sonra eklenmesi öngörülen cinsiyet kimlikleri, cinsel yönelimler ve cinsiyet ifadelerini bir çatı altında toplamaya yönelik bir hamle mi yoksa bütün bunlardan daha fazlasına mı? 

Kendini “+”’da konumlandıran ve bu konumlanışa dair sözü olanlarla hazırlamak istediğimiz bu sayıya “+”’ya dair bütün katkıları; LGBTİ olarak açılmayanları, açılıp sonra kapananları, travesti lezbiyenleri, sevicileri, kamyoncuları, LGBT’nin içine sığmayan laçoları, laçonyaları, lubunları, lubunyaları, diginleri, böcükleri, aktifleri ve full p’leri, bakışıkları, ablacıları, ablaları, peripellaları, bacıkolileri, doğan görünümlü şahinleri, ka geyleri, alıkları, oğlanları, oğlancıları, yengeleri, enişteleri, yengecileri, eniştecileri, hem yengeci hem eniştecileri, gacıları, gacı gibileri, has gacıları, dönmeleri, travestileri ve bütün çokluğuyla cinsiyetleri ve cinsellikleri tartışmaya açmak; bu coğrafyada queerin evrimini karakterize etmeye çalışırken buraların queer tarihçesine odaklanmak istiyoruz.

Güncel sayfalar

Dergimizde dosya konusu dışında da katkı sunmak istiyorsanız; LGBTİ+ gündemine dair veya kültür, sanat alanında yazılarını, söyleşilerini bizimle paylaşabilirsiniz.

Katkılarınızı 10 Haziran 2019’a kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyoruz.


Etiketler: medya
İstihdam