16/09/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL dergisinin Kasım-Aralık sayısı “Bellek” dosya konusuyla çıkacak. Katkılar, 10 Ekim tarihine kadar editor@kaosgl.org bekleniyor.

Kaos GL Dergisi “Bellek” sayısı yazılarını bekliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL dergisinin Kasım-Aralık sayısı “Bellek” dosya konusuyla çıkacak. Katkılar, 10 Ekim tarihine kadar editor@kaosgl.org bekleniyor.

İllüstrasyon: Richard Wilkinson

Kaos GL dergisinin Kasım-Aralık sayısının dosya konusu belli oldu. Derginin 2019 yılı için son sayısının dosya konusu “Bellek” olacak. 

Çağrı metni şöyle:

“Kaos GL Dergisi, çeyrek asra yelken açarken geçmişi hatırlamak, geçmişi geçmişte bırakmamak, bugünleri anlamlandırırken hafıza ve belleğimizi yoklamak adına bellek, arşiv, mekan ve tarih çalışmalarını toplumsal cinsiyet perspektifinden tartışmaya açıyor.”

“‘Nasıl hatırlıyoruz ve nasıl unutuyoruz?’, ‘Tarihsel anlatılarda ve arşivlerde toplumsal cinsiyet ve cinselliğin izini nasıl sürebiliriz?’, ‘Queer ve LGBTİ+ tarih nasıl yazılıyor?’, ‘Mekan yoluyla cinsiyet ve cinselliğin kontrolü nedir?’ gibi sorular ve daha fazlasına yanıt arayarak LGBTİ+ hareketinin dünden bugüne izinlerini sürmeyi arzuluyoruz.”

“Hafıza, mekân ve arşiv alanlarındaki LGBTİ+ ve Queer çalışmalarına odaklanacağımız ‘Bellek’ sayısına katkı sunmak için 10 Ekim 2019 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine yazılarınızı gönderebilirsiniz.”

Güncel Sayfalar’a sen de katkı sunabilirsin!

Dergimizde dosya konusu dışında da katkı sunmak istiyorsanız; LGBTİ+ gündemine dair veya kültür, sanat alanında yazılarınızı, söyleşilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Fikirlerinizi veya yazılarınızı bizimle paylaşmak için mail atmanız yeterli.


Etiketler: medya
İstihdam