17/05/2020 | Yazar: Umut Güven

17 Mayıs sürprizi: Kaos GL Dergisi iki sayılık özel karantina serisinin ilki “Karantina I” dosya konusu ile yayında!

Kaos GL Dergisi’nden özel seri: “Karantina I” çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1994 yılından beri yayın hayatını sürdüren Kaos GL Dergisinin 172. sayısı, “Karantina I” dosya konusuyla online olarak yayınlandı. Karantina özel serisi olarak hazırlanan sayılardan ikincisi de çok yakında Kaos GL okuyucuları ile buluşacak.

Kaos GL Dergisinin “Karantina I” sayısı 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün’de online ortamda yayınlandı.

Korona virüs nedeniyle online yayınlanan derginin basılı hali de ilerleyen zamanlarda erişilebilir olacak.

kaos-gl-dergisi-nden-ozel-seri-karantina-i-cikti-1

Karantina I sayısında neler var?

Kaos GL Dergisi 172. sayısı, “Korona virüs (COVID-19) ile beraber yaşamlarımızın merkezinde konumlanan karantina kavramı, LGBTİ+’lar için ne ifade ediyor? Korona virüs, LGBTİ+’ların yaşamını nasıl etkiledi ve sosyal politikalar bu noktada yeterli mi? Medya pandemiyi nasıl ele aldı ve bu süreçteki LGBTİ+ temsili ne durumda? Bir hastalık önlemi olmasının ötesinde “sosyal izolasyon” kavramını incelediğimizde nelerle karşılaşıyoruz?” gibi sorular ve daha fazlasına birçok aktivist ve akademisyen ile birlikte yanıtlar aradı.

Derginin Dosya kısmına Sevilay Çelenk, Gülüstü Salur ve Özlem Yalçınkaya, Hilal Başak Demirbaş, Üzüm Derin Solak, Damla Umut Uzun, Erdi Ker, Şevval Kılıç katkılarıyla eşlik etti.

Güncel Sayfalar’da ise Özgür Uzay, Oya Burcu, Umut Güner, Kardelen Fulya Okumuş, İlker Hepkaner ile Sezgin İnceel, Sude Derin, Tanju Tariz, Erdem Çeliker, Erkan Bayır ve Yasemin Öz yazıları ve röportajları ile yer aldı.

Kapağını Murat Başol’un hazırladığı; umumda ise Derya Bayraktaroğlu, Gökçe Yiğitel ve Yasemin Nur imzalı çalışmanın yer aldığı dergiye online olarak ulaşabilirsiniz.

Derginin online haline ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, medya, kültür sanat, sağlık
İstihdam