11/05/2010 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi, Temmuz-Ağustos / 113.

Kaos GL Dergisi Yaz Sayısına Çağrıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Dergisi, Temmuz-Ağustos / 113. Sayısında, Homofobi Karşıtı Ruh Sağlığı Girişimi ile birlikte heteroseksizm ve ruh sağlığı uzmanlarının bilerek ya da bilmeyerek güncellediği homofobiye bakacak.
 
Yeni sayının dosyası için yapılan çağrı:
 
Heteroseksüellik dışındaki tüm cinsel çeşitliliği 'anormal'  ilan ederek yok etmeye çalışan heteroseksizm, heteroseksüellerin de cinselliğini şekillendirmeye çalışır. Cinselliği üreme amacı ile sınırlayarak, ailedeki işleyişlere biçim veren hetroseksizm dini, siyasi ve tıbbi otoriteler aracılığı ile kendini yeniden üretir ve pekiştirir.  
 
Aile ve Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf, “eşcinsellik bence hastalık” dedi. Gerçekten eşcinsellik hastalık mı? Bilim, özelde ise “hastalık” kategorisi kişiden kişiye, ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir mi sorusunun yanıtını bizce bulmaya gerek yok ama gene de soracağız?
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ailelerin çocuklarını yetiştirme yöntemlerine gönderme yaptı. Anne-baba tutumları çocukların cinsel yönelimlerini belirliyor mu? Ülkemizde telaffuz bile edilemeyen eşcinsel ebeveynler ve çocukları üzerinde yapılmış  araştırmalar neler söylüyor?
 
Psikoloji ve psikiyatri bilimlerinin bütün etik ve mesleki kurallarını ihlal eden ruh sağlığı çalışanları, eşcinselliği hastalık gibi göstererek ne yapıyorlar? Bunlara karşın meslek odalalrının ve derneklerinin yaptırımları neler? Ruh sağlığı çalışanı olarak sizin deneyimleriniz nasıl?
 
Homofobi Karşıtı Ruh Sağlığı Girişimini hangi ihtiyaçtan  ortaya çıktı. Neden örgütlenmeye çalışıyorlar?
Peki eşcinseller açısından süreç nasıl işliyor? Eşcinseller hasta mı? eşcinselleri hasta ilan eden psikologlar ve psikiyatrlar homofobik mi?

Heteroseksizm ve en güçlü silahı olan Homofobi toplumsal bir meseledir. Ruh sağlığı çalışanları açısından durum nedir, diyerek yola çıkıyoruz. Sizlerden de her türlü desteği bekliyoruz.
 
Yazılarınızı en fazla iki sayfa (8000 vuruş) olacak şekilde hazırlayıp mahmutsefik@yahoo.com adresine 8 Haziran 2010 tarihine kadar yollayabilirsiniz.  


Etiketler: medya
İstihdam