12/11/2019 | Yazar: Umut Güven

Kaos GL dergisinin Kasım-Aralık sayısı, “Bellek” dosya konusuyla raflarda.

Kaos GL dergisinin yeni sayısı raflarda: Bellek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Dergisi çeyrek asrı geride bırakırken; geçmişi hatırlamak, geçmişi geçmişte bırakmamak, bugünleri anlamlandırırken belleğimizi yoklamak adına bellek ve tarih çalışmalarını 169. sayısı “Bellek” dosyasında LGBTİ+ ve queer perspektifinden tartışmaya açıyor.


Kaos GL Dergisi 169. sayısında ‘Nasıl hatırlıyoruz ve nasıl unutuyoruz?’, ‘Tarihsel anlatılarda ve arşivlerde toplumsal cinsiyet ve cinselliğin izini nasıl sürebiliriz?’, ‘Queer ve LGBTİ+ tarih nasıl yazılıyor?’, ‘Mekan yoluyla cinsiyet ve cinselliğin kontrolü nedir?’ gibi sorular ve daha fazlasına yanıt arayarak LGBTİ+ hareketinin dünden bugüne izlerini sürdü.


Arşiv ve tarih alanındaki yazılarıyla birçok isim “Bellek” sayısına eşlik etti. Göze Orhon, Yıldız Tar, Burak Özgüner, Oya Burcu Ersoy hatırlamak ve unutmak, sözlü tarih çalışmalarına dair yazıları; Fatih Torun, T. Onur Çimen dünü veya bugünüyle tarihe dair yazıları; Burkay Pasin queer mekanlara dair yazısı; Yılmaz Yeniler arkeoloji ve queer kesişimlerine dair yazısı; Özen B. Demir ise yas çalışması ve queer yazısı ile sayıya katkılarını sundu.


Güncel Sayfalarda ise Umut Güner, Semih Özkarakaş, Necati Janok, Lavender LGBTİQ+, Ümit Koluaçık, Umut Güven, Oğuzhan Uzun, Tanju Tariz ve SPoD Kaos GL Dergisi’ne eşlik etti.


Sıradaki sayı: Göç

Kaos GL’nin “Göç” dosya konusuyla çıkacak bir sonraki sayısında yaşadığımız coğrafyadaki LGBTİ+’ların yaşadığı iç ve dış göçün arka planında yatan nedenlere odaklanıp, yaşamlarımızdaki ve LGBTİ+ hareketindeki etkileri üstüne tartışacağız.


Dosya veya Güncel Sayfalar için katkılarınızı 10 Aralık 2019 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyoruz.


Kaos GL dergisine nereden ulaşabilirim?

Bu yazı ilk olarak Kaos GL dergisinin 166. sayısında yayınlanmıştır. Dergiye; online aboneler dergi websitesinden ulaşabilir. Basılı halini edinmek isteyenler kitapçılardan satın alabilirler. Dergiyi internetten satın almak için ise Notabene yayınları ile iletişime geçebilirsiniz.

 


Etiketler: medya, kültür sanat
nefret