05/02/2016 | Yazar: Seçin Tuncel

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu, kış döneminde öğretmenlere yönelik insan hakları eğitimleri; yaz döneminde de eğitici eğitimi gerçekleştirecek.

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu yeni dönem etkinliklerini plandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu, kış döneminde öğretmenlere yönelik insan hakları eğitimleri; yaz döneminde de eğitici eğitimi gerçekleştirecek.

26-27 Ocak tarihlerinde gerçekleşen Kaos Eğitim Grubu toplantısında, şube öğretmenler kurullarında öğrencilere yönelik yaşanan mahremiyet ihlalleri, velilerle ortak çalışma ve yönlendirme ile ilgili gelişmeler; öğretmenlerin tutumları gündeme geldi.  

Yeni dönemin öğretmenlere yönelik ilk insan hakları eğitimi 14 Şubat’ta, İzmir’de Siyah Pembe Üçgen Derneği ve Eğitim-Sen İzmir LGBTİ Komisyonu ile birlikte gerçekleştirilecek. LGBTİ temel kavramlar ve yanlış bilinenler, müfredat ve örtülü müfredat konuları Ada Ümmühan Köse ile Berna Savcı tarafından işlenecek.

20-21 Şubat tarihlerinde ise Eğitim-Sen genel merkezinde Uluslararası Af Örgütü ile birlikte öğretmenlere yönelik insan hakları eğitiminde LGBTİ temel kavramlar, çalışma hayatı, sendika ile deneyimler ve eğitimde heteroseksizm konuları ele alınacak eğitimde Remzi Altunpolat, Ayşe Panuş, Esin Aksoy ve Halil İbrahim Dinçdağ katkı sunacak.

Yaz döneminde gerçekleşecek eğitici eğitiminde ise insan hakları, LGBTİ temel kavramlar, homofobi ve ayrımcılığı önleyici tedbirler, dünya ve Türkiye’de LGBTİ hareketi; eğitim ve heteroseksizm, çocuk odaklı yaklaşım, müfredat, kitap tarama örnekleri, velilerle çalışma ve ikili cinsiyet rejimine uymayan çocuklarların gelişim dönemlerinde yaşadığı sıkıntılar işlenecek.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam