12/07/2019 | Yazar: Koray Arkadaş

Kaos GL Haziran ayında yasal haklar, sağlık, askerlik, psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 104 danışmanlık hizmeti sağladı.

Kaos GL, Haziran ayında 104 danışmanlık hizmeti sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Haziran ayında yasal haklar, sağlık, askerlik, psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 104 danışmanlık hizmeti sağladı. 

Danışmanlık hizmeti vermeye devam eden Kaos GL; Haziran ayında yasal haklar ve yükümlülükler, hormon kullanım süreci, sağlık hakkına erişim, maddi desteğe erişim, askerlik gibi konularda toplamda 104 danışmanlık sağladı. 

Türkiye’nin farklı şehirlerinde ikamet eden LGBTİ+ mültecilere telefon ve mail yoluyla 74 danışmanlık hizmeti verildi. Danışmanlıkların 28’ini hukuki danışmanlık, 46’sını sosyal danışmanlık oluşturdu. 

Türkiye dışından iletişime geçip Türkiye’ye sığınma başvurusu yapmayı düşünen LGBTİ+’lara mail yoluyla 6 hukuki ve sosyal danışmanlık hizmeti verildi. 

Mail danışmanlıkları refugee@kaosgl.org adresi üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak devam etmektedir.

Türkiyeli LGBTİ+’lara verilen danışmanlık

Türkiyeli LGBTİ+’lara Haziran ayında 24 danışmanlık hizmeti sağlandı. 21’i mail, 3’ü yüz yüze verilen danışmanlıkların konularını askerlik, psikososyal destek, hukuki destek ve yurt dışına iltica oluşturdu. 

Danışmanlık almak isteyen Türkiyeli LGBTİ+'lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

*Kaos GL, genel danışmanlıklarını SIDA desteği ile yürütülen “Gökkuşağı Projesi”; mültecilere verilen danışmanlıkları ise BMMYK ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamında sağlıyor.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam