19/12/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Kaos GL, aralarında ABD Başkonsolosu Charles Hunter’ın da olduğu konsolosluk ve özel sektör temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kaos GL, iş dünyasıyla bir araya geldi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, aralarında ABD Başkonsolosu Charles Hunter’ın da olduğu konsolosluk ve özel sektör temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yakında yayınlanacak “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ’lerin Durumu” raporunu paylaştı.

Kaos GL Derneği yeni araştırması “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ’lerin Durumu” raporunu sunmak için iş dünyası temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Özgürlük için Friedrich Naumann Vakfı’nın ve İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Ajansı’nın (SIDA) destekleri ile Prof. Dr. Melek Göregenli ve Tanju Serdengeçti’ni hazırladığı, Murat Köylü’nün editörlüğünü üstlendiği araştırma raporu dün (18 Aralık) akşam yemeğinde konsolosluklara ve özel sektör temsilcilerine sunuldu.

Konsolosluklar ve özel sektör toplantıya katıldı

Taksim Point Otel’de gerçekleşen buluşmaya ABD Başkonsolosu Charles F. Hunter, Almanya Başkonsolosluğu ve Avustralya Başkonsolosluğu’ndan temsilcilerin yanı sıra İngiliz -Türk Ticaret Odası, Baker&Mc Kenzie International, Barilla, Procter&Gamble, Standard Chartered, MetLife ve Dow Chemical Company’den isimler katıldı.

ABD Başkonsolosu Hunter açılış yaptı

Toplantı ABD Başkonsolosu Charles F. Hunter’ın açılışıyla başladı. Kaos GL’ye Türkiye’deki LGBTİ haklarına ilişkin çalışmalarından ötürü teşekkür eden Hunter, “ABD’de şu anda gelinen aşama uzun yıllar süren bir mücadelenin ürünü. Yaklaşık 50 yıldır hayatları pahasına eşitlik ve özgürlük için mücadele eden LGBTİ’ler ve dostları ABD’yi değiştirdi ve daha özgür bir ülke haline getirdi” dedi.

Hunter, LGBTİ mücadelesinin kişilerin hayatlarına değdiği ölçüde başarılı olabileceğini belirterek şöyle devam etti:

“Türkiye’de LGBTİ alanında bir değişiklik olacaksa gündelik hayattaki müdahaleler ile olacak. İş hayatında da böyle. Kaos GL’nin yıllardır süren çabalarının sonuç bulması heteroseksüel iş arkadaşlarının LGBTİ’ler için ses çıkarmasıyla mümkün. İş arkadaşları arasındaki dayanışma ve ‘Yanındayım’ sözleri çalışma hayatında ayrımcılığı değiştirebilir. Bu araştırma hepimize hayırlı olsun.”

Hunter’ın ardından Özgürlük için Friedrich Naumann Vakfı adına söz alan Aret Demirci, “Kaos GL ile iki yıldır birlikte çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu birlikteliği sürdüreceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Araştırma yakında yayınlanacak

Son olarak Kaos GL Derneği’nden Murat Köylü araştırmanın anahtar bulgularını paylaştı. Türkiye’deki LGBTİ’lerin durumunu aktaran Köylü, “Nefret cinayetleri, ayrımcılık ve nefret söylemi artıyor; yasal koruma ise ufukta görünmüyor” diyerek durumu özetledi.

Köylü, 115 kişiyle yaptıkları araştırma sonuçlarının çalışma hayatında ayrımcılığını gözler önüne serdiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

“Özel sektör çalışma hayatında ayrımcılıkla mücadele etmek için aktif bir sosyal içerme politikasını hayata geçirebilir. Kamusal tartışmalarda LGBTİ haklarını savunabilir. Sivil toplum ile işbirliği yapabilir.”

Köylü konuşmasının devamında yakın zamanda yayınlanacak araştırma sonuçlarını aktardı.

“Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ’lerin Durumu” raporu yakın zamanda Kaos GL Derneği websitesinde ve online gazete KaosGL.org’ta yayınlanacak.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam