27/02/2007 | Yazar: Kaos GL

Türkiyeli eşcinseller örgütlenmeye devam ediyor. Yeni bir örgüt haberi de İstanbul’dan geldi. İstanbul'da yaşayan eşcinsellerin kurduğu Kaos GL İstanbul, 27 Şubat’ta yayınladığı bir manifestoyla doğuşunu müjdeledi.

Türkiyeli eşcinseller örgütlenmeye devam ediyor. Yeni bir örgüt haberi de İstanbul’dan geldi. İstanbul'da yaşayan eşcinsellerin kurduğu Kaos GL İstanbul, 27 Şubat’ta yayınladığı bir manifestoyla doğuşunu müjdeledi.

KAOS GL - 27 Şubat 2007

İstanbul’da yaşayan bir grup eşcinsel Kaos GL İstanbul adlı oluşumu kurdu. 27 Şubat’ta bir manifesto yayınlayan oluşum, ‘dünyanın özlediği, özgür ve eşitlikçi toplumu yaratma mücadelesinde birlikte olabilecekleri herkesi’ bünyesine davet ediyor.

Kaos GL İstanbul’un yayınladığı manifesto ise şöyle:

MANİFESTO

1. KAOS GL İstanbul, KAOS GL’nin varlığını oluşturan temel tüzük maddelerini benimseyen ve bunu İstanbul'un dinamikleri ile birleştirip geliştirme anlamında hareket eden bağımsız bir yapıdır.

2. KAOS GL İstanbul, kendisini oluşturanlar dışındaki tüm kişi ve kurumlarla bağımsızlık zemini üzerinden iletişim kurar.

3. KAOS GL İstanbul, insanların cinsel yönelimleri ve/ya da toplumsal cinsiyet kimlikleri dolayısıyla ayrımcılığa uğramadıkları bir toplumsal yaşamın inşası için mücadele eden kişilerden oluşan, şiddete karşı bir yapıdır.

4. KAOS GL İstanbul, cinsel yönelimleri ve/ya da toplumsal cinsiyet kimlikleri ne olursa olsun KAOS GL İstanbul'un üzerinde mutabakata vardığı kararlar doğrultusunda eşcinsellik politikası yapar.

5. KAOS GL İstanbul, aldığı kararların, yapacağı eylemlerin altına imzasını atabilecek iradeye sahip, açık-(lık yanlısı), gönüllülük ile sorumsuzluğu, kişisellik ile örgütselliği birbirine karıştırmayan, sosyalleşmek yerine eylemcilik için yola çıkmış aktivistlerden oluşan bir yapıdır.

6. KAOS GL İstanbul, eşcinsellik hareketinde doğrudan taraf olunması gerekebilecek durumlar dışında, eşcinselliğin gündemleştirildiği her platformda cinsel yönelim ve/ya da toplumsal cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm katılımcıları ile kendisini temsil eder.

7. KAOS GL İstanbul, cinsiyetçilik, karşıcinsiyetçilik ve hiyerarşi karşıtı, hukuk temelli, insan odaklı toplumsal bir harekettir.

8. KAOS GL İstanbul; eşitlik, şeffaflık ve özgürlük ilkelerine sıkı sıkıya bağlıyken; katılımcı ve dayanışmacı tavrından güç alır.

9. KAOS GL İstanbul’un bileşenleri aktivizm dinamiği ile proje üretir ve uygular.

KAOS GL İstanbul, çıktığı bu yolda önünde önemli zorlukların olduğunun bilincindedir. Tüm zorlukları birlikte aşma kararlılığını taşımaktadır. Dünyanın özlediği, özgür ve eşitlikçi toplumu yaratma mücadelesinde, içimizde yer alabilecek herkesi KAOS GL İstanbul'a katılmaya davet ediyoruz.

Oluşuma imza atan isimler:

Nazmiye BAŞARAN

Sultan DOĞAN

Gökhan İNAN

Timuçin Aydın KOYUNCUOĞLU

Mahmut Şefik NİL

Esma SAÇI

Melek SARIGÜL

Cenk SOYER

Mine YANAT

Deniz YILDIZ

Türe ZEYBEK


Etiketler: yaşam
nefret